Skip to main content

ScaRemove Protocol by Dr Anastasia Tzouma – Οι ουλές σβήνουν!

Εκεί που αποτυγχάνουν ακόμα και οι πιο επεμβατικές λύσεις, το αποκλειστικό εξατομικευμένο πρωτόκολλο ScaRemove για τις ουλές ακμής πετυχαίνει το ακατόρθωτο.

Ακόμη κι όταν θεραπευτεί, η ακμή εξακολουθεί να μας ταλαιπωρεί καθώς αφήνει πίσω ουλές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι φλεγμονές προκαλούν τη σύνθεση ουλώδους ιστού κάτω από το δέρμα. Έτσι, αντί οι ίνες του κολλαγόνου να είναι καλά δομημένες, βρίσκονται ανακατεμένες σαν κουβάρι. Το αποτέλεσμα είναι ορισμένα σημεία του προσώπου να τραβιούνται προς τα μέσα, να βαθαίνουν και να δίνουν την εικόνα των «ουλών» της ακμής. Για να αποκολλήσουμε το δέρμα από τον ουλώδη ιστό που το τραβάει προς τα κάτω και συγχρόνως να διεγείρουμε την παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου, χρησιμοποιούμε τη ScaRemove therapy.

 

Ένα συνδυαστικό πρωτόκολλο θεραπειών που εφαρμόζεται αποκλειστικά στο ιατρείο μας για την αντιμετώπιση των ουλών ακμής. Το πρωτόκολλο αυτό δημιουργήθηκε από την ιατρό Αναστασία Τζούμα μετά από παρακολούθηση των μεγαλύτερων κλινικών της Καλιφόρνιας. Εφαρμόζεται εδώ και χρόνια κάνοντας τροποποιήσεις ανάλογα με τον ασθενή και δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.

 – Τι θεραπείες περιλαμβάνει αυτό το πρωτόκολλο;

Το πρωτόκολλο περιλαμβάνει τον συνδυασμό Fractional Pico Laser και Fraxeldual Laser και σε ορισμένες περιπτώσεις και Fractional CO2 Laser ή και micro needling. Τα λέιζερ στοχεύουν σε διαφορετικό βάθος έτσι ώστε να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου σε όλα τα επίπεδα της ουλής. Ταυτόχρονα απομακρύνουν τον προβληματικό ιστό.

 

Σε κάθε συνεδρία εφαρμόζεται ένα από τα τρία λέιζερ, ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν σχεδιάσει οι ιατροί της κλινικής. Οι επισκέψεις απέχουν έναν μήνα μεταξύ τους. Στην έναρξη ή στο τέλος της θεραπείας μπορεί να γίνει μία εφαρμογή δερμοαπόξεσης με μικροκρυστάλλους ή 2-3 συνεδρίες microneedling.

Microneedling είναι το στυλό μεσοθεραπείας που διεγείρει το κολλαγόνο με μηχανικό τρόπο. Ταυτόχρονα διοχετεύει αναπλαστικούς παράγοντες όπως υαλουρονικό οξύ στο δέρμα. Άλλες φορές μπορεί να γίνει και αυτόλογη μεσοθεραπεία με το αίμα του ασθενούς στην ίδια συνεδρία με το laser για ταχύτερη επούλωση.

 

Πρόκειται για εξατομικευμένα πρωτόκολλα ανάλογα με την κλινική εικόνα του ασθενή. Τις προσδοκίες του, την προσωπική του ζωή και φυσικά τις οικονομικές του δυνατότητες. Υπάρχουν δυνατά πρωτόκολλα για όλους!

– Ποιο laser είναι κατάλληλο για τον καθένα;

Η επιλογή του κατάλληλου laser γίνεται από τους ιατρούς της κλινικής καθώς και ο συνδυασμός αυτών.

Το πρωτότυπο fraxel dual laser θεωρείται το πιο εξιδεικευμένο μη επεμβατικό laser που χρησιμοποιείται για την κλασματική αναδόμηση, ανάπλαση της επιδερμίδας. Tο laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermalζώνες μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα.

 

Μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο ώστε να γεμίσει τις ουλές χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Έχει ταχύτατη επούλωση, ελάχιστη αποθεραπεία και ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Το πρωτότυπο pico laser της quanta systems συνδυάζει την επαναστατική τεχνολογία του fractional και τον παλμό σε picosecond. Έτσι, το Discovery Pico Plus Laser της Quanta διοχετεύει την ενέργεια με μικροσκοπικές δεσμίδες φωτός σε χρόνο picosecond στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και οι ακτίνες του ανοίγουν στην επιφάνεια διόδους που μοιάζουν με τελίτσες.

 

Είναι cold ablative laser, δεν κάνει θερμική ανάπλαση όπως το fraxel αλλά μικροτραυματισμό σε χρόνο picosecond. Με τον τρόπο αυτό διεγείρονται οι μηχανισμοί επούλωσης του δέρματος και ξεκινάει ταχύτατα η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Το αποτέλεσμα είναι μια ανανεωμένη επιδερμίδα, ενώ προοδευτικά το πρόσωπο γίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό. Επίσης ταχύτατη επούλωση, ελάχιστη αποθεραπεία και ιδιαίτερα εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο συνδυασμός fraxel dual laser και pico laser με μεσοδιάστημα 1 μήνα δίνει τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Το co2 laser είναι το μοναδικό CO2 fractional laser που συνδυάζει CO2 laser και σε κάθε παλμό ταυτόχρονα δίνει μικρή ενέργεια από erbium glass laser δηλαδή όπως το fraxel αλλά σε μικρότερες ενέργειες. Έτσι συνδυάζει την τεχνολογία του fractional CO2 laser αλλά και του fraxel. Δεν είναι ένα απλό CO2 fractional laser! Κάθε φορά που το fractional laser περνά πάνω από το πρόσωπο αφαιρεί με τρόπο ακριβή και ελεγχόμενο ορισμένα από τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος στο κατάλληλο βάθος, πιο επιφανειακά αλλά πιο τραυματικά από το fraxel και το pico laser.

 

Ταυτόχρονα όμως εκπέμπει και μικρή ενέργεια fraxel laser για να ενεργοποιήσει μέσω της θερμότητας τους μηχανισμούς ανάπλασης έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη επούλωση μιας και στο CO2 fractional laser η ερυθρότητα θα έφθανε να κρατήσει έως και 10 ημέρες χωρίς τη χρήση του fraxel. Και επίσης τα αποτελέσματα του είναι πολύ πιο εντυπωσιακά από ότι χωρίς τη συνδυαστική ταυτόχρονη εκπομπή του fraxel laser.

– Είναι επώδυνες θεραπείες;

Οι θεραπείες είναι πολύ καλά ανεκτές με την χρήση ειδικής αναισθητικής κρέμας που έχει φτιαχτεί για την Tzouma Clinic.

– Πως θα είναι το δέρμα μου αμέσως μετά;

Όλες οι θεραπείες που περιλαμβάνουν τα πρωτόκολλα scaRemove έχουν σαν αποτέλεσμα το δέρμα να εμφανίζεται αμέσως μετά ερυθρό και ελαφρώς πρησμένο. Η αντίδραση αυτή είναι η επιθυμητή μιας και όλη η διαδικασία της φλεγμονής ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου. Η διάρκεια της αποθεραπείας ποικίλει ανάλογα με το είδος του laser. Στο fraxel και pico laser θα είναι το πρόσωπο ερυθρό 2-3 ημέρες ενώ στο fractional co2 laser θα είναι 4-6 ημέρες.

– Οδηγίες μετά την scaRemove θεραπεία

Απαραίτητη η χρήση ειδικής αναπλαστικής κρέμας καθώς και αντιηλιακού σκευάσματος μέχρι την επόμενη συνεδρία.

– Πόσες επαναλήψεις χρειάζονται;

Κάθε πρωτόκολλο σχεδιάζεται από τους ιατρούς της κλινικής αποκλειστικά για τον κάθε ασθενή. Αφού πρώτα μελετήσει με τη βοήθεια του Visia ή του Fofinder UV την έκταση και το βάθος των ουλών. Έτσι, ο αριθμός των συνεδριών ποικίλει. Το ίδιο και η σειρά την οποία θα ακολουθήσουν οι συνεδρίες. Tα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, μόνιμα και αποδεδειγμένα σε πληθώρα ασθενών.

Τα λέιζερ Fraxel Dual, Discovery Pico καθώς και CO2 Quanta Systems είναι τα αυθεντικά μηχανήματα, εγκεκριμένα από το FDA για τον σκοπό αυτό. Η Tzouma Clinic είναι η μοναδική κλινική στην Ελλάδα που διαθέτει τα τρία αυτά λέιζερ και εφαρμόζει το πρωτόκολλο ScaRemove.

Στην Tzouma Clinic διαθέτουμε τα καλύτερα μηχανήματα που κυκλοφορούν διεθνώς στον τομέα της αισθητικής και της κλινικής δερματολογίας. Προμηθευόμαστε μόνο επώνυμες συσκευές που εγγυώνται για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους. Τέλος, είμαστε οι πρώτοι που θα εντάξουν στον εξοπλισμό τους κάθε νέο δοκιμασμένο επιστημονικό επίτευγμα

3

τεχνολογίες laser στοχεύουν στα 3 διαφορετικά επίπεδα της επιδερμίδας και διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου σε βάθος

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΝΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

You cannot copy content of this page