Skip to main content

Βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι

Μία νέα τεχνολογία υπόσχεται να κάνει σύσφιξη στο δέρμα, χωρίς τομές και χωρίς να χρειαστεί να απουσιάσουμε από τις δραστηριότητες μας.

Η ενέργεια του plasma πετυχαίνει να συρρικνώσει διακριτικά και προοδευτικά τη βασική στοιβάδα του λεπτού δέρματος των άνω βλεφάρων και κάποιων περιοφθαλμικών ρυτίδων και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τη χαλάρωσή τους.

– Πώς λειτουργεί

Η καινούργια τεχνολογία χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλεκτρικό τόξο που μοιάζει με μικρό κεραυνό, προκειμένου να αυξάνει επιλεκτικά τη θερμοκρασία σε μια συγκεκριμένη περιοχή του δέρματος, εξατμίζοντας τους δερματικούς ιστούς χωρίς να επηρεάζονται οι βαθύτερες δερματικές στοιβάδες. Δεν γίνεται τομή, ούτε αφαίρεση του επιπλέον δέρματος και του λίπους. Το μόνο που κάνει είναι να εξαχνώνει τα κερατινοκύτταρα χάρη στην ενέργεια plasma, χωρίς να προκαλεί αιμορραγία και χωρίς να προκαλεί νέκρωση στους περιβάλλοντες ιστούς. Το σύστημα είναι πολύ ακριβές και δεν διαχέει τη θερμότητα στις γύρω περιοχές, που σημαίνει ότι είναι ιδανικό για να λειτουργεί σε ευαίσθητα σημεία όπως τα βλέφαρα. Το μηχάνημα λειτουργεί ιονίζοντας τα σωματίδια του αέρα μεταξύ του άκρου του και του δέρματος, για να σχηματίσει το πλάσμα. Ένα ηλεκτρικό τόξο δημιουργείται, το οποίο οδηγεί σε εξάχνωση δηλαδή μετατρέπει το δέρμα σε αέριο. Επομένως, τα αποτελέσματα είναι στιγμιαία, αλλά χωρίς η θερμότητα να μεταφέρεται στον περιβάλλοντα χώρο. Η προκύπτουσα συστολή του ιστού και σύσφιξη δίνει αποτελέσματα που είναι συγκρίσιμα με αυτά που παρατηρούνται με την επεμβατική χειρουργική.

– Ποια είναι η διαδικασία

Αφού απλώσουμε αλοιφή τοπικής αναισθησίας, χρησιμοποιούμε τη συσκευή για να εξαχνώσουμε τα νεκρά κερατινοκύτταρα. Η συνεδρία διαρκεί 5 λεπτά και τα σημαδάκια που έχουν μέγεθος μικρότερο του ενός χιλιοστού εξαφανίζονται λίγες μέρες. Σε κάθε συνεδρία επεμβαίνουμε τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω βλέφαρο.

– Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά

Η θεραπεία με plasma έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλής παρόλα αυτά θα υπάρξουν κάποια καφέ σημάδια αλλά μετά από περίπου 5 ημέρες θα πέσουν, αποκαλύπτοντας νέο ροζ δέρμα από κάτω με τη βοήθεια της αναπλαστικής κρέμας που συστείνουμε. Κάποια διόγκωση θα παρατηρηθεί αλλά θα διαρκέσει 3 έως 5 ημέρες. Η ασθενής επιστρέφει την επόμενη στις υποχρεώσεις της απλώνοντας μέικαπ στην περιοχή όπου εφαρμόστηκε το plasma. Προστατεύουμε με αντηλιακό. Τα σημάδια όλα υποχωρούν σταδιακά και η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3 φορές (μία φορά το μήνα). Όταν ολοκληρωθεί πετυχαίνουμε συνολική ανανέωση της περιοφθάλμιας περιοχής. 

– Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται

Η θεραπεία ενδείκνυται όταν η χαλάρωση του βλεφάρου είναι περιορισμένη. Σε αυτήν την περίπτωση έχουμε βελτίωση που αγγίζει το 100%. Αν ωστόσο η χαλάρωση είναι εκτεταμένη και κρύβει το οπτικό πεδίο, δεν ενδείκνυται η συγκεκριμένη τεχνική και προχωρούμε στη βλεφαροπλαστική με fractional CO2.

Η βλεφαροπλαστική χωρίς νυστέρι δίνει αποτελέσματα που είναι συγκρίσιμα με αυτά που παρατηρούνται με την επεμβατική χειρουργική

5

λεπτά η διάρκεια της συνεδρίας και τα σημαδάκια μικρότερα του ενός χιλιοστού εξαφανίζονται σε λίγες ημέρες

ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΦΘΑΛΜΙΑΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

You cannot copy content of this page