Skip to main content

Menoperfect για την Εμμηνόπαυση

Η ομορφιά της ωριμότητας τώρα αναδεικνύεται με τα ειδικά αποκλειστικά menoperfect πρωτοκόλλα της κλινικής.

Αν υπάρχει μία ορμόνη που εγγυάται σφριγηλή επιδερμίδα, λαμπερό πρόσωπο και νεανική εμφάνιση, αυτή είναι τα οιστρογόνα. Ωστόσο, η δράση τους εγκαταλείπει τη γυναίκα μετά την εμμηνόπαυση. Οι ωοθήκες σταματούν να συνθέτουν οιστρογόνα και ο οργανισμός αναγκάζεται να ζήσει χωρίς αυτά. Μοιραία το πρόσωπο χαλαρώνει, κάνει ρυτίδες και χάνει τη νεανικότητά του. Πιο συγκεκριμένα: 

 • Στα πέντε πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση, το δέρμα χάνει περίπου 30% του κολλαγόνου. Δηλαδή, της ινώδους πρωτεΐνης που το συγκρατεί. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, η μείωση των επιπέδων του κολλαγόνου συνεχίζεται με ρυθμό απώλειας 2% το χρόνο. 
 • Η «αντιγηραντική» δράση των οιστρογόνων αναπτύσσεται και στην κεράτινη στοιβάδα του δέρματος. Την ισχυροποιεί και τη βοηθά να συγκρατήσει περισσότερο νερό στο εσωτερικό του έτσι ώστε να έχει αρκετά αποθέματα υγρασίας. Χωρίς οιστρογόνα, το νερό διαρρέει στο περιβάλλον και το δέρμα αφυδατώνεται. Η ξηρότητα είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα του δέρματος στις ηλικίες μετά τα 50.
 • Η απουσία οιστρογόνων οδηγεί στην αποδόμηση του λίπους. Το στρώμα του υποδόριου λίπους που είναι απαραίτητο για να χαρίζει όγκο και υπόσταση στην επιδερμίδα, αρχίζει να υποχωρεί. Έτσι το πρόσωπο χάνει το σφιχτό περίγραμμά του και χαλαρώνει. Το ίδιο συμβαίνει και στα υπόλοιπα μέρη του σώματος, όπως τα μπράτσα και οι γλουτοί. 
 • Η κατάσταση επιβαρύνεται και από τη μείωση των επιπέδων της τεστοστερόνης. Αν και πρόκειται για μία ανδρική ορμόνη, η παρουσία της βοηθά στην καλή λειτουργία του δέρματος. Καθώς η ποσότητα της μειώνεται, όπως συμβαίνει μετά την εμμηνόπαυση, η επιδερμίδα φθείρεται και σχηματίζει ρυτίδες. 
Επαναφορά με Menoperfect
 • Βιοδιέγερση με πολυπολικές ραδιοσυχνότητες
  Η θερμική ενέργεια του Venus Legacy πετυχαίνει να αλλάξει τις λειτουργίες των κυττάρων του δέρματος. Επεμβαίνοντας κατευθείαν στους ινοβλάστες καταφέρνουμε να τους κινητοποιήσουμε. Έτσι αυτοί να παράγουν μεγαλύτερες ποσότητες κολλαγόνου και ελαστίνης.Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται τρεις έως δώδεκα εβδομάδες μετά την πρώτη εφαρμογή. Και ολοκληρώνονται μετά από έξι μήνες. Το πρόσωπο διατηρεί τη νεότητά του για ενάμισι με δύο χρόνια. Ακόμη όμως και μετά την πάροδο αυτού του χρονικού διαστήματος, το δέρμα γερνάει με πιο αργούς ρυθμούς.

  Αριθμός επαναλήψεων: 4 έως 6 ανά είκοσι μέρες. Στη συνέχεια μπορεί να γίνουν εφαρμογές συντήρησης ανά 3 ή 6 μήνες. Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής και προτείνεται ακόμη και τους μήνες της ηλιοφάνειας. 
 • Ενίσχυση του δέρματος με skin boosters

  Για το δέρμα που λεπταίνει μετά την εμμηνόπαυση η απάντηση είναι τα νέα μεσοθεραπευτικά κοκτέιλ που συγχρόνως προσθέτουν όγκο. Η νέα κατηγορία ενέσιμων υλικών Skin Boosters είναι συνδυασμός των fillers (αυξητικά υλικά) με τη μεσοθεραπεία.

  Πρόκειται για μία νέα εκδοχή υαλουρονικού οξέως. Σε αντίθεση με το γνωστό αυξητικό υλικό που εγχέεται κάτω από το δέρμα για να δώσει όγκο, εγχέεται μέσα σε αυτό για να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου. Οι ιατροί της tzoumaclinic χρησιμοποιούν  δύο επώνυμα Skin Boosters, το Volite της Alergan και το Restylane Vital της Galderma. Η εφαρμογή είναι απλή και σύντομη καθώς το ίδιο το υλικό περιέχει λιδοκαΐνη για ανώδυνη τοποθέτηση.

  Το πρώτο εικοσιτετράωρο δεν είναι ορατή η αλλαγή. Καθώς όμως περνούν οι μέρες βλέπουμε το δέρμα να βελτιώνεται. Να είναι πιο παχύ, πιο σφιχτό και τόσο καλά ενυδατωμένο που δεν θα χρειάζεται κρέμα ημέρας. Μετά από μία εβδομάδα η αλλαγή είναι εμφανής. Η διόρθωση διαρκεί εννέα μήνες. Όμως ακόμη και μετά από αυτό το διάστημα το δέρμα δεν επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

  Οι καινούργιες ίνες κολλαγόνου που δημιουργήθηκαν χάρη στο υαλουρονικό εξακολουθούν να το κρατούν σφιχτό και νεανικό. Αν μάλιστα επαναληφθεί η θεραπεία, τα αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται και κάθε φορά διαρκούν περισσότερο

  Πότε συστήνεται το καινούργιο υλικό:
  – Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος
  – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες. Μετά τα σαράντα για αναζωογόνηση,  πάχυνση και τόνωση της ελαστικότητας του δέρματος. Πριν τα σαράντα για βελτίωση της υφής του, λάμψη και βαθιά ενυδάτωση
  – Αντιμετώπιση μερικών τύπων ουλών από ακμή
  – Διόρθωση ατελειών στις επιφάνεια του δέρματος
  – Θεραπεία του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος
  – Ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος, ένα δύσκολο σημείο που δεν διορθώνεται ούτε με νυστέρι
  Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια

 • Laser ανάπλασης pico laser – fraxel laser

  Η τεχνολογική υπεροχή των δυο κορυφαίων laser στον κόσμο, Fraxel Dual Restore και discovery pico laser quanta systems. Είναι ιδανικά για την ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών ανάπλασης χωρίς να τραυματιστεί η επιδερμίδα. Χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Και τα δύο laser έχουν  την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για skin resurfacing.

  Η θεραπεία βοηθάει να αποκτήσουμε πιο φρέσκια και νεανική επιδερμίδα σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια. Να μειώσουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια. Επίσης για να βελτιώσουμε την εμφάνιση σημαδιών από ακμή και χειρουργικές ουλές. Οι ασθενείς βλέπουν άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία.  Το μέγιστο όφελος γίνεται ορατό μετά από 3 έως 5 θεραπείες.

  Πώς γίνεται η ανάπλαση με τα laser, fraxel dual restore και discovery pico:

  Η θεραπεία με τα laser διεγείρει την φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού. Αυτή η διαδικασία, αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το φρέσκο, λαμπερό και υγιές. Έτσι εξασφαλίζει δύο επίπεδα αποτελεσμάτων, τα άμεσα και τα προοδευτικά. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας, το δέρμα θα είναι πιο λαμπερό και με καλύτερο τόνο.

  Η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική. Με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους τρεις με έξι επόμενους μήνες, καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση.

– Ποια θεραπεία  να επιλέξω στην εμμηνόπαυση

Οι ιατροί της κλινικής θα σας προτείνουν το δικό σας εξατομικευμένο ολοκληρωμένο πρωτόκολλο αντιμετώπισης των αλλαγών που θα υποστεί το δέρμα σας στην περίοδο της εμμηνόπαυσης.

Στα πέντε πρώτα χρόνια μετά την εμμηνόπαυση, το δέρμα χάνει περίπου 30% του κολλαγόνου, της ινώδους πρωτεΐνης που το συγκρατεί

10

χρόνια πριν την εμμηνόπαυση αρχίζει να μειώνεται η παραγωγή των οιστρογόνων

You cannot copy content of this page