Σύσφιγξη σε πρόσωπο και λαιμό με Thermage Cpt

Το νέο Thermage Cpt είναι η εξέλιξη στην τεχνολογία Thermage, την πρώτη που πήρε την έγκριση του FDA για σύσφιγξη στο πρόσωπο, τον λαιμό και το σώμα και η μόνη που έχει έγκριση για τα βλέφαρα.  Διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ενεργοποιεί τις φυσικές διαδικασίες της ανάπλασης.

Οι ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης στο πέρασμα του χρόνου ξεχειλώνουν και μπερδεύονται. Σαν τα δόντια μίας χτένας: αντί να είναι σωστά παρατεταγμένες, όπως συμβαίνει στη νεαρή ηλικία, χάνουν το σχήμα τους, αλλοιώνονται και ανακατεύονται η μία με την άλλη.

Για να διεγείρουμε την παραγωγή του κολλαγόνου πρέπει να κάνουμε τους ινοβλάστες να νομίζουν ότι έχουν υποστεί πλήγμα ώστε να ενεργοποιηθούν οι φυσικές διαδικασίες της ανάπλασης. Έτσι, τα κύτταρα να συνθέσουν νέες ελαστικές ίνες. Αυτό ακριβώς πετυχαίνουν οι ραδιοσυχνότητες. Δηλαδή τα ηλεκτρικά κύματα που διοχετεύουν τη θερμότητα μέσα στο δέρμα χωρίς να επηρεάζουν την επιφάνεια του.

Σε αυτή τη θερμότητα, οι ίνες αντιδρούν άμεσα. Παύουν να είναι χαλαρές και συσφίγγονται. Συγχρόνως, αντιδρούν και οι ινοβλάστες και προχωρούν στη σύνθεση νέου κολλαγόνου. Αυτό σημαίνει ότι στο πέρασμα του χρόνου, το δέρμα θα αποκτάει όλο και περισσότερο αλλά και καλύτερης ποιότητας ίνες.

 – Τι είναι το Thermage CPT;

Το ζητούμενο για τους επιστήμονες ήταν εδώ και χρόνια μία τεχνική που να «τακτοποιεί» και να «ανανεώνει» τις ίνες του κολλαγόνου από την επιφάνεια μέχρι το χόριο. Αυτό πετυχαίνει το Thermage, το πρώτο μηχάνημα που πήρε την έγκριση του FDA για τη σύσφιγξη στο πρόσωπο, τον λαιμό και το σώμα. Επίσης, είναι το μόνο που έχει έγκριση για τα βλέφαρα. Το νέο Thermage Cpt είναι η εξέλιξη στην τεχνολογία Thermage.

Χαρακτηρίζεται από μία νέα προηγμένη λειτουργία δονούμενου χειριστηρίου το οποίο προσφέρει ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα και μεγαλύτερη αίσθηση άνεσης του ασθενούς. Ενώ με την καινοτόμο συσκευή ThermaCool™ που διαθέτει υψηλότερες συχνότητες ραδιοσυχνοτήτων δρουν ομοιόμορφα στα κατώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Ενεργοποιώντας έτσι, την παραγωγή νέου κολλαγόνου.

Με αυτό τον τρόπο, πετυχαίνει την αυξημένη και ομοιόμορφη θέρμανση σε μεγαλύτερο όγκο ιστού. Η βαθιά και ομοιογενής θέρμανση των κατώτερων στιβάδων του δέρματος προκαλούν άμεση συρρίκνωση και αύξηση του πάχους του κολλαγόνου παράλληλα με την παραγωγή νέου.

– Πώς λειτουργεί το νέο Thermage CPT;

Εκπέμπει μονοπολικές ραδιοσυχνότητες που αυξάνουν στιγμιαία τη θερμοκρασία κάτω από την επιδερμίδα στους 55 έως 58 βαθμούς Κελσίου. Σε τέτοια θερμότητα, οι ίνες του κολλαγόνου αντιδρούν άμεσα και συσφίγγονται. Συγχρόνως, αντιδρά και ο οργανισμός. Πιστεύοντας ότι το κολλαγόνο του έχει υποστεί βλάβη, εξαιτίας της θερμότητας, δίνει εντολή για την παραγωγή καινούργιων αποθεμάτων κολλαγόνου και ελαστίνης.

– Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται στην θεραπεία της χαλάρωσης με το νέο thermage CPT;

Αρχικά ο ιατρός θα σχεδιάσει την επιφάνεια όπου πρόκειται να γίνει η θεραπεία. Θα αποτυπώσει ένα ειδικό προσωρινό ‘’τατουάζ ‘’ με ακριβή κουτάκια στο μέγεθος και το σχήμα της κεφαλής που θα χρησιμοποιηθεί στην θεραπεία. Στη συνέχεια συνδέει τον ασθενή με ειδική γείωση που έχει η συσκευή thermage CPT ώστε να γίνει ένα κλειστό κύκλωμα. Μ’αυτό τον τρόπο το Thermage CPT «διαβάζει» το δέρμα μας και δίνει με αυτόν τον τρόπο εξαιρετικά αποτελέσματα. ΑΥτό επιτυγχάνεται μέσω της ειδικής κεφαλής που εφαρμόζεται για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά, με απόλυτη ακρίβεια.

Καθ’όλη την διάρκεια της θεραπείας εφαρμόζεται ένα ειδικό δροσιστικό τζελ στην υπό θεραπεία περιοχή το οποίο βοηθάει στην μείωση του αισθήματος καύσου. Αλλά και στην καλύτερη μεταφορά της θερμότητας μέσα στο δέρμα. Ο ιατρός ρυθμίζει τις παραμέτρους ανάλογα με την κλινική εικόνα, την περιοχή εφαρμογής και τις προσδοκίες του ασθενή.

“Η απάντηση της τεχνολογίας στο δέρμα που χαλαρώνει είναι οι ραδιοσυχνότητες που φτάνουν στα βαθύτερα στρώματα – Ανάλογα με το πρόβλημα και την περιοχή επιλέγουμε ανάμεσα στο Thermage CPT και το Venus Legacy”

DR. ANASTASIA TZOUMA
– Τι είναι αυτό που κάνει το νέο thermage CPT τόσο ξεχωριστό;

Η διαφοροποιήση των ραδιοσυχνοτήτων του Thermage οφείλεται σε ένα πολύ εξελιγμένο-προηγμένο άκρο θεραπείας, το ThermaTip. Το ThermaTip περιέχει ένα πατενταρισμένο ηλεκτρόδιο πυκνωτικής σύζευξης.Με αυτό τον τρόπο αποδίδει ένα ελεγχόμενο ποσό ραδιοσυχνότητας. Αυτή η ελεγχόμενη απόδοση ραδιοσυχνοτήτων, δημιουργεί ένα ομοιόμορφο ηλεκτρικό πεδίο στο δέρμα και τους υποκείμενους ιστούς, το οποίο αλλάζει πολικότητα επτά εκατομμύρια φορές το δευτερόλεπτο περίπου.

Η τεχνολογία αυτή υπάρχει μόνο στο thermage cpt και δεν υπάρχει σε καμία άλλη συσκευή ραδιοσυχνοτήτων στον κόσμο. Το κατάλληλο tip καθορίζεται από τους ιατρούς της tzoumaclinic ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής . Υπάρχουν διαφορετικά tip για τα βλέφαρα, το σώμα αλλά και το πρόσωπο, με διαφορετικούς παλμούς ανάλογα με την περίπτωση. Μετά από συζήτηση με τον ασθενή, οι ιατροί της tzoumaclinic επιλέγουν το κατάλληλο thermal tip μόνο για εσάς!

Ποιος εφαρμόζει την θεραπεία thermage CPT;

Η εφαρμογή της θεραπείας γίνεται από ειδικά εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους ιατρούς της κλινικής.

– Είναι επώδυνη θεραπεία;

Η θεραπεία είναι απολύτως ανεκτή και ευχάριστη. Δεν χρειάζεται αναισθητική αλοιφή αφού το μηχάνημα εκπέμπει ειδικό κρυογόνο οπότε αντισταθμίζει το αίσθημα του καύσου.

– Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία με το νέο thermage CPT;

H συνεδρία με το νέο thermage cpt διαρκεί από 2 εώς και 3 ώρες ανάλογα με την περίπτωση.

– Εφαρμόζεται σε όλους τους τύπους δέρματος;

Η Θεραπεία Προσώπου Thermage CPT εφαρμόζεται σε κάθε τύπο δέρματος ανεξάρτητα από το χρώμα τους.

– Εφαρμόζεται στα βλέφαρα, είναι ασφαλής θεραπεία;

Η εφαρμογή του νέου thermage cut τα βλέφαρα είναι απολύτως ασφαλής. Οι ιατροί της κλινικής είναι εκπαιδευμένοι για την εφαρμογή. Παράλληλα χρησιμοποιούν ειδικές καλύπτρες σαν φακούς επαφής προκειμένου να εφαρμόσουν την θεραπεία σε όλο το κινητό αλλά και ακίνητο βλέφαρο με απόλυτη ασφάλεια. Με εξαιρετικά αλλά και ασφαλή αποτελέσματα.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Η θεραπεία με το νέο thermage cpt γίνεται σε μόνο μια συνεδρία ανεξάρτητα από την περιοχή εφαρμογής.

– Ποιο είναι το αποτέλεσμα από την θεραπεία με το νέο thermage CPT;

Η βελτίωση της χαλάρωσης που βλέπουμε από την πρώτη μέρα είναι 10% και στους τρεις με έξι μήνες φτάνει προοδευτικά στο 40 έως 50% βελτίωσης σε σχέση με την αρχική εικόνα. Μετά από ένα χρόνο η εφαρμογή μπορεί να επαναληφθεί εάν κάποιος το επιθυμεί. Το αποτέλεσμα είναι τελείως φυσικό.

Το δέρμα στο πρόσωπο και στο λαιμό είναι πιο σφριγηλό και νεανικό ενώ σε σημεία όπου υπήρχε λίπος πχ προγούλι, περίγραμμα προσώπου με κατάλληλες παραμέτρους από τους ιατρούς γίνεται παράλληλα και σημαντική λιποδιάλυση. Βελτιώνει την υφή, τον τόνο και την ποιότητα του δέρματος, ενώ συσφίγγει και αναδιαμορφώνει τη γραμμή της κάτω γνάθου και αποκαθιστά τη χαλάρωση στο πηγούνι και τα ζυγωματικά.

Στα Βλέφαρα το περίσσιο δέρμα του άνω βλεφάρου συσφίγγεται και γίνεται πιο σφριγηλό. Προκαλεί σύσφιξη και λειαίνει την επιδερμίδα των βλεφάρων, ενώ απαλύνει σημαντικά τις γραμμές και τις ρυτίδες στο πόδι της χήνας.

Στο σώμα, όπως μπράτσα, προσαγωγούς, γόνατα προσφέρει σημαντική επιδερμιδική σύσφιξη αλλά και ανόρθωση.

Διεγείρει, τονώνει και συσφίγγει το δέρμα, όπως θα έκανε ένα επεμβατικό lifting.

Η θεραπεία με το Thermage CPT μπορεί είτε να καθυστερήσει την ανάγκη για ένα lifting είτε και να πραγματοποιηθεί συνδυαστικά με αυτό. Έτσι, να εξασφαλιστεί ένα πιο ομαλό χειρουργείο.

Συγκεκριμένα, στην περίπτωση του συνδυασμού, η θεραπεία Thermage CPT εφαρμόζεται πριν το χειρουργείο. Προετοιμάζει την επιδερμίδα, την κάνει πιο ελαστική και ανθεκτική και να δώσει πιο φυσικό και σταθερό στον χρόνο αποτέλεσμα. Τέλος από τις πρώτες κιόλας ημέρες το δέρμα παρουσιάζει εντυπωσιακή λάμψη και λεία υφή. Κάτι, που οφείλεται στην αναδιαμόρφωση των κυττάρων της επιδερμίδας που γίνεται άμεσα.

– Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα;

Με μία μόνο συνεδρία (μονοθεραπεία) το δέρμα ανακτά την υγιή, σφριγηλή, λεία και νεανική του όψη. Το αποτέλεσμα διαρκεί από 2 έως 3 χρόνια ανάλογα με την περίπτωση. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά ως ένα βαθμό, αλλά συνεχίζουν να βελτιώνονται για καιρό μετά τη συνεδρία. Η διάρκεια εξαρτάται από την ηλικία, την κατάσταση του δέρματος και τον τρόπο ζωής. Μπορούμε να γυρνάμε το χρόνο πίσω, αλλά δεν μπορούμε να τον σταματήσουμε.
Η συνεδρία μπορεί να επαναληφθεί μετά από ένα χρόνο για ενίσχυση των αποτελεσμάτων και διατήρηση αυτής της κλινικής εικόνας ή μετά τα δύο με τρία έτη που ουσιαστικά θα διαρκέσει αυτό το αποτέλεσμα.

– Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά το τέλος της συνεδρίας;

Το δέρμα θα είναι λαμπερό χωρίς ίχνος αποθεραπείας. Η επιστροφή στην καθημερινότητα είναι άμεση.

40%

η βελτίωση της χαλάρωσης που επιτυγχάνεται μετά από μια και μόνο εφαρμογή Thermage Cpt

ΑΝΕΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΔΡΟΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΖΕΛ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΣΦΡΙΓΗΛΟ, ΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΕΡΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ 2-3 ΧΡΟΝΙΑ