Skip to main content

Ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι

Τελειοποίηση του προφίλ σε μία μόνο επίσκεψη στο ιατρείο.

Οταν το σχήμα της μύτης μας ενοχλεί, μπορούμε να το διορθώσουμε με μία απλή κίνηση που δεν απαιτεί χειρουργείο. Με την ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι. Η «ενέσιμη ρινοπλαστική» είναι μία σύντομη αναίμακτη επέμβαση που χρησιμοποιεί αυξητικά υλικά για να διορθώσει τη στραβάδα, να απαλύνει την καμπούρα, να ανασηκώσει την πεσμένη ράχη ή να τονίσει το ακρορίνιο. Στόχος είναι να ευθυγραμμιστούν οι όγκοι κατά μήκος της ώστε να δείχνει πιο καλλίγραμμη και να εναρμονίζεται με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά και το σχήμα του προσώπου.

– Πώς γίνεται η ρινοπλαστική χωρίς νυστέρι;

Η ενέσιμη ρινοπλαστική γίνεται με την χρήση υαλουρονικού οξέος στον χώρο του ιατρείου. Για τον σκοπό αυτό, δημιουργήθηκε εργαστηριακά μία καινούργια μορφή του, με μεγαλύτερο μοριακό βάρος, η οποία χρησιμοποιείται για τη διόρθωση των χαρακτηριστικών της μύτης ενώ μπορεί να προσθέσει όγκο σε όλες τις περιοχές που τον έχουν ανάγκη.

Στο πέρασμα του χρόνου, τα μόριά του απορροφώνται από τον οργανισμό και αντικαθίστανται με μόρια νερού και νέο κολλαγόνο ενώ αργότερα η διαδικασία μπορούν να επαναληφθεί όπου και όταν χρειάζεται.

– Τα σημεία που διορθώνονται με την ενέσιμη ρινοπλαστική :

Εκείνο που προσπαθούν πλέον να πετύχουν οι ειδικοί, δεν είναι να σχεδιάσουν μία τέλεια μύτη, ίδια για όλες τις γυναίκες. Στόχος τους είναι να σβήσουν τα σημάδια της γήρανσης καθώς στο πέρασμα του χρόνου το ακρορίνιο πέφτει και δίνει μία εντύπωση καμπούρας. Ένα πεσμένο ακρορίνιο μπορεί να δώσει συνολική αίσθηση πτώσης στο πρόσωπο. Όταν σηκωθεί προς τα πάνω όμως δημιουργεί μία πολύ πιο φιλική εικόνα.

Καθώς μεγαλώνουμε η μύτη χάνει το σφιχτό περίγραμμά της μαζί με το υπόλοιπο πρόσωπο και η καμπούρα γίνεται πιο εμφανής. Συγχρόνως, το λίπος που υποστήριζε το δέρμα υποχωρεί και τα ελαττώματα γίνονται πιο εμφανή. Ακόμα και μύτες που στο παρελθόν ήταν καλλίγραμμες, μετά τα 40 χρειάζονται ένα μικρό ρετούς. Αυτό μπορεί να γίνει με λίγες ενέσεις υαλουρονικού οξέος.

Εξαιτίας των εκφράσεων οι μυς σε ορισμένα σημεία του προσώπου ατονούν και το στρώμα του υποδόριου λίπους φθείρεται. Γι’ αυτό μερικά πρόσωπα υποφέρουν από βαθουλώματα στα πτερύγια τις μύτης. Με τα ενέσιμα υλικά διορθώνονται οι κοιλότητες και δίνεται μία όμορφη ίσια γραμμή στη μύτη. Οι ενέσεις γίνονται σε σημεία- κλειδιά ώστε να επιτύχουμε την επιθυμητή διόρθωση.

“Είναι πολύ εντυπωσιακό να βλέπεις πως με λίγα τσιμπηματάκια μπορείς να αλλάξεις τόσο φυσικά και όμορφα το προφίλ κάποιου και κατ’ επέκταση όλη του την ψυχολογία”

DR. ANASTASIA TZOUMA
– Πόση ώρα διαρκεί η διαδικασία της ενέσιμης ρινοπλαστικής; Είναι επώδυνη διαδικασία;

Η ρινολαστική χωρίς νυστέρι, διάρκεια είναι λίγα λεπτά. Είναι εντελώς ανώδυνη με την χρήση ειδικής αναισθητικής κρέμας που τοποθετείται 20-30 λεπτά πριν την εφαρμογή.

– Πότε φαίνονται τα αποτελέματα; Πώς θα είναι η μύτη αμέσως μετά;

Τα αποτελέσματα της εφαρμογής υαλουρονικού οξέος στην περιοχή της μύτης είναι ορατά άμεσα. Η μύτη ανασηκώνεται, η καμπούρα εξομαλύνεται και τα βαθουλώματα γεμίζουν.

– Τι πρέπει να αποφύγω μετά την έγχυση υαλουρονικού οξέος στην μύτη;

Για εικοσιτέσσερις ώρες μετά την εφαρμογή χρειάζεται προσοχή στην στάση του σώματος: δεν κοιμόμαστε μπρούμυτα και δεν κάνουμε γυμναστική. Δεν φοράμε επίσης γυαλιά τις πρώτες ημέρες γιατί μπορεί να πιέσουν τη θέση του υλικού. Τις πρώτες μέρες επίσης, η μύτη ίσως είναι λίγο πρησμένη, όμως σε μία εβδομάδα παίρνει την τελική της μορφή και το αποτέλεσμα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό.

– Πότε μπορώ να επαναλάβω την διαδικασία;

Συνήθως η Dr Αναστασία Τζούμα προτείνει επανάληψη της διαδικασίας μετά από λίγους μήνες, πριν απορροφηθεί το υλικό εφόσον κάποιος θέλει να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα του και να χτίσει ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα σταδιακά. Η διόρθωση διαρκεί συνήθως 6 έως 9 μήνες, σπανιότερα 12 μήνες ενώ μπορεί να επαναληφθεί άφοβα όποτε κάποιος επιθυμεί.

12

μήνες είναι η διάρκεια της διόρθωσης της μύτης με αυξητικά υλικά – Στη συνέχεια η τεχνική μπορεί να επαναληφθεί με ασφάλεια

ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Η ΜΥΤΗ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ

You cannot copy content of this page