Πρόκειται για μια νέα fractional θεραπεία ανάπλασης του δέρματος βασιζόμενη στην τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων.

Η δράση του pixel rf βασίζεται στην εξάχνωση των ιστών, με τη μεταφορά θερμότητας μέσω των ραδιοσυχνοτήτων. Ταυτόχρονα απομακρύνει τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος. Το πλεονέκτημα της θεραπείας pixel rf είναι ότι παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές επιφανειακές στήλες θερμικής ανάπλασης, pixel.  Μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα. Με αυτόν τον τρόπο γύρω από τις pixel θερμικές ζώνες η επιδερμίδα παραμένει ανέπαφη και βοηθάει στην ταχύτατη επούλωση της περιοχής. Το δέρμα επουλώνεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι εάν χειριζόμασταν ολόκληρη την περιοχή με τη μια. Καθότι η θεραπεία χρησιμοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης για να δημιουργήσει νέο, υγιή ιστό. Αυτός με την σειρά του θα αντικαταστήσει τις ατέλειες της επιδερμίδας. Ατέλειες  όπως, τις ρυτίδες, το μέλασμα, τις δυσχρωμίες, την ακτινική κεράτωση, τις χρωματικές αλλοιώσεις, τις ουλές ακμής και τις χειρουργικές ουλές.

– Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το Pixel RF;

Σε όλες τις περιπτώσεις που χρειάζονται ανάπλαση της επιδερμίδας, όπως

  • Ρυτίδες
  • Ουλές ακμής ή χειρουργικές
  • Ραγάδες
– Ποιά η διαφορά του Pixel RF με το fraxel laser;

Το fraxel laser είναι το πρωτότυπο fractional laser της κατηγορίας Erbium. Πρόκειται για την αυθεντική θεραπεία κλασματικού λέιζερ. Αποτελεί το Gold Standard της βιομηχανίας στον τομέα της δερματικής αποκατάστασης και ανάπλασης. Το fraxel δρα σε μεγάλο βάθος. Η επούλωση είναι από μέσα προς τα έξω σε αντίθεση με το pixel το οποίο δρα επιφανειακά και επουλώνει από έξω προς τα μέσα.

– Μπορούν να συνδυαστούν οι δύο αυτές θεραπείες;

Όταν στο ίδιο περιστατικό συνδυάσουμε fraxel και pixel rf το επιθυμητό αποτέλεσμα έρχεται ταχύτατα δεδομένου ότι η επούλωση γίνεται ταυτόχρονα και από μέσα προς τα έξω αλλά και αντίθετα.

– Πόση ώρα διαρκεί η συνεδρία του Pixel RF;

Η συνεδρία διαρκεί περίπου είκοσι λεπτά. Προηγείται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας για μισή ώρα έτσι ώστε η διαδικασία να είναι άνετη και ανώδυνη.

– Πώς θα είναι το δέρμα μου αμέσως μετά το Pixel RF καθώς και τις επόμενες μέρες;

Αμέσως μετά την συνεδρία υπάρχει ερυθρότητα και αίσθημα καύσου στην περιοχή. Η ερυθρότητα καθώς και ένα ήπιο οίδημα θα κρατήσουν περίπου δύο ημέρες. Aπαραίτητη είναι η αποφυγή του ήλιου και η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι ορατά μέσα στις επόμενες ημέρες δίνοντας μια πιο λαμπερή και νεανική όψη στο δέρμα. Αλλά και μακροπρόθεσμα καθώς η διαδικασία της επούλωσης ολοκληρώνει την λείανση ουλών, ρυτίδων αλλά και ραγάδων.

20

λεπτά διαρκεί η συνεδρία και η διαδικασία είναι άνετη και ανώδυνη με τω χρήση τοπικής αναισθησίας