Skip to main content

Νήματα σώματος: PDO & APTOS

Με τη σωστή επιλογή και τοποθέτηση των νημάτων σώματος, διορθώνεται η κυτταρίτιδα και η χαλάρωση ενώ επιτυγχάνεται ανόρθωση.

– Νήματα PDO για την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση

Το θαύμα έγινε. Η χαλάρωση και η όψη καπιτονέ διορθώνονται με νήματα σώματος PDO. 

– Πώς λειτουργούν

Η γιατρός σχηματίζει με τα νήματα ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από το δέρμα. Τεντώνοντας την επιδερμίδα και εξαφανίζοντας άμεσα την εικόνα του φλοιού πορτοκαλιού και διορθώνοντας τη χαλάρωση. Συγχρόνως, λόγω της αύξησης της αιμάτωσης στην περιοχή και της ενεργοποίησης του κολλαγόνου διεγείρουν τους φυσικούς μηχανισμούς της λιποδιάλυσης και σύσφιξης. 

– Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται

Εφαρμόζονται σε:

  • Γόνατα
  • Μηρούς
  • Γλουτούς
  • Προσαγωγούς
  • Μπράτσα
  • Κοιλιά
  • Προγούλι
– Είναι ασφαλή;

Τα νήματα είναι κατασκευασμένα από PDO (Polydioxanone). Ένα πολύ καλά μελετημένο υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στη χειρουργική για πάρα πολλά έτη για συρραφή τραυμάτων. Τα νήματα PDO ακολουθούν αυστηρά τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας (CE) και είναι 100% βιοαπορροφήσιμα.

– Ποιά είναι η διαδικασία εφαρμογής των νημάτων

Η τοποθέτηση των νημάτων γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και αναισθησία. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές βελόνες, που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Με την απλή εισαγωγή της βελόνας στο δέρμα και την αφαίρεση της, το εσωτερικό νήμα μένει στη θέση που έχει προκαθοριστεί. Η τεχνική στηρίζεται στην ενίσχυση του δέρματος με τη δημιουργία ενός πλέγματος κάτω από αυτό και στην «ανύψωση» των πεσμένων περιοχών του σώματος.

– Πώς βοηθούν τα νήματα PDO στη διόρθωση της κυτταρίτιδας

Καθώς σχηματίζουν ένα υποστηρικτικό πλέγμα κάτω από το δέρμα, τα PDO τεντώνουν την επιδερμίδα εξαφανίζοντας άμεσα την εικόνα την φλούδας του φλοιού του πορτοκαλιού. Πολλές φορές βλέπουμε περιπτώσεις γυναικών που τεντώνουν λίγο το δέρμα τους και διορθώνεται άμεσα η κυτταρίτιδα. Αυτό ακριβώς κάνουν τα νήματα. Επίσης λόγω της αύξησης της αιμάτωσης στην περιοχή και της ενεργοποίησης του κολλαγόνου ενεργοποιούν και τη λιποδιάλυση.

– Πώς βοηθούν τα νήματα PDO στη διόρθωση της χαλάρωσης

Αρχικά γίνεται σχεδιασμός της υπό θεραπεία περιοχής και συζητάμε τι ακριβώς θέλουμε. Ανόρθωση ή και όγκο (όπως στους γλουτούς). Στη συνέχεια η ιατρός Dr Αναστασία Τζούμα επιλέγει τον συνδυασμό των νημάτων που θα χρησιμοποιήσει καθώς και τη θέση τους. Χρησιμοποιούνται μονόκλωνα, πολύκλωνα καθώς και στριφτά νήματα PDO. Για όγκο αλλά και λιποδιάλυση σε ορισμένες θέσεις. Τα νήματα είναι διαφόρων διαστάσεων και τοποθετούνται προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις πάντα σε σχηματισμό πλέγματος. Ανάλογα με το μέγεθος αλλά και το πρόβλημα της περιοχής. Τα νήματα σχηματίζουν μ’ αυτόν τον τρόπο ένα υποστηρικτικό πλέγμα που ανορθώνει, τεντώνει μηχανικά και υποστηρίζει τους ιστούς των γλουτών με απολύτως ασφαλή τρόπο.

– Είναι επώδυνη διαδικασία και πόσο διαρκεί;

Η τοποθέτηση είναι ανώδυνη. Γίνεται μόνο με την εφαρμογή τοπικής αναισθησίας στο σημείο εισόδου της βελόνας. Η όλη διαδικασία διαρκεί 30-40 λεπτά. Η επιστροφή στις καθημερινές μας δραστηριότητες είναι άμεση. Δεν υπάρχουν χειρουργικές τομές ούτε πόνος. Η επιστροφή στις δραστηριότητες είναι άμεση. Το δέρμα αμέσως μετά μπορεί να παρουσιάζει ήπιο οίδημα και πιθανόν κάποια εκχύμωση.

– Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν

Τα αποτελέσματα της θεραπείας με τα νήματα PDO γίνονται ορατά αμέσως χάρη στη μηχανική των νημάτων. Είναι ακόμη πιο εντυπωσιακά όταν χρησιμοποιηθούν νήματα άμεσης ανόρθωσης. Ωστόσο βελτιώνονται ακόμη περισσότερο μέρα με την ημέρα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος ο οργανισμός αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό. Το υλικό εξαφανίζεται σε 6-8 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη. Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες. Χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης, που είναι υπεύθυνο για τη σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό αν σκεφτεί κανείς ότι γίνεται στο χώρο του ιατρείου χωρίς τομές, αναισθησία και χειρουργείο.

“Οι εντυπωσιακοί και ανορθωμένοι με όγκο γλουτοί είναι το όνειρο όλων των γυναικών – Τα νήματα pdo είναι μία νέα θεραπεία χωρίς πόνο, χειρουργείο και τομές για το σκοπό αυτό με πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα”

DR. ANASTASIA TZOUMA
– Νήματα ανόρθωσης σώματος APTOS

Τα APTOS BODY, από τα αρχικά AntiPTOtic System (Αντί πτώσης), αποτελούν την μοναδική μη επεμβατική λύση για εντυπωσιακή ανόρθωση στο σώμα. Πρόκειται για νήματα που είναι τοποθετημένα μέσα σε κάνουλες τα οποία φέρουν σε όλο τους το μήκος μικρές ακίδες (microscopic barbs). 

– Πώς γίνεται η τοποθέτηση

Τοποθετούνται στα σημεία του σώματος που θέλουμε να διορθώσουμε και στις δύο πλευρές. Πρώτα γίνεται λεπτομερής ανάλυση του προβλήματος, σχεδιασμός και τοπική αναισθησία. Ανάλογα με την περίπτωση θα τοποθετηθούν από 10-20 νήματα ανά περιοχή χαλάρωσης και όλα από ένα ή έστω δύο διαφορετικά σημεία εισόδου. Το εντυπωσιακό είναι ότι μπορούμε να τραβήξουμε όσο θέλουμε σε κάθε πλευρά. 

– Σε ποιες περιοχές τοποθετούνται

Τα νήματα APTOS BODY εφαρμόζονται στους προσαγωγούς, στο γόνατο, στα μπράτσα και στην κοιλιά.

– Πώς θα είναι η περιοχή μετά την επέμβαση

Στην περιοχή εφαρμογής θα υπάρχει οίδημα το οποίο μπορεί να κρατήσει έως και δύο ή τρεις ημέρες. Πιθανόν να υπάρχουν και κάποιες εκχυμώσεις που αντιμετωπίζονται με την χρήση κρέμας άρνικας. Αρχικά γίνεται υπερβολική διόρθωση της χαλάρωσης, δεδομένου ότι μετά από μερικές ημέρες ένα μικρό μέρος του τραβήγματος χάνεται και διορθώνεται αυτόματα. Πιθανόν να χρειαστεί να γίνει λήψη αντιβιοτικής αγωγής προφυλακτικά για κάποιες ημέρες. 

– Πόσο διαρκούν τ’ αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι πολύ εντυπωσιακά άμεσα και διαρκούν μέχρι δύο χρόνια.

2

Έως και δύο χρόνια διαρκούν τα εντυπω­σιακά αποτελέ­σματα της θερα­πείας χάρη στο φαινό­μενο της κολλαγονο­γένεσης

ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ

You cannot copy content of this page