Skip to main content

Microneedling με SkinPen

Εξατομικευμένα πρωτόκολλα microneedling για φυσική κολλαγονογέση και ανάπλαση χωρίς νυστέρι, με τις πιο σύγχρονες συσκευές FDA aproved στον κόσμο.

Το microneedling είναι μια τεχνική μεσοθεραπείας με πολλαπλόυς νυγμούς. Με την χρήση ειδικών συσκευών που μοιάζουν με πένα, στην άκρη των οποίων τοποθετούνται κεφαλές μίας χρήσης με πολλαπλές λεπτές βελόνες. Στη Tzouma Clinic εκτός από την κλασικές συσκευές microneedling διαθέτουμε την πιο σύγχρονη και ασφαλή συσκευή microneedling παγκοσμίως το SkinPen.

To SkinPen είναι η μοναδική συσκευή που έχει πάρει επίσημη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA. Η έγκριση από το FDA καλύπτει όχι μόνο τη συσκευή SkinPen αλλά ολόκληρο το πρωτόκολλο. Αυτό περιλαμβάνει την υδρογέλη Skinfuse® Lift HG που χρησιμοποιείται για την προστασία από την τριβή και την τριβή κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Καθώς και το ειδικά σχεδιασμένο BioSheath για την προστασία της συσκευής.

– Πώς λειτουργούν οι λεπτές αυτές βελόνες του microneedling;

Οι λεπτές βελόνες διαπερνούν το δέρμα εώς και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο με ρυθμιζόμενη ταχύτητα. Αλλά και βάθος που κυμαίνεται μεταξύ 0,25 χιλιοστά εώς και 2,5 χιλιοστά, ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή και τις ανάγκες του κάθε δέρματος. Οι λεπτές βελόνες διεισδύουν στο δέρμα κατακόρυφα ελαχιστοποιώντας τη βλάβη του δέρματος. Επισης μειώνεται το αίσθημα πόνου αλλά και ο χρόνος αποκατάστασης.

Προκαλούν πολλαπλούς μικροτραυματισμούς στο δέρμα αλλά λόγω της ελαστικότητας των επιδερμιδικών κυττάρων οι μικρόοπές κλείνουν πολύ γρήγορα και εντός λίγων ωρών η επιδερμίδα επανέρχεται στη φυσιολογική της κατάσταση. Οι βελόνες που χρησιμοποιούμε στο microneedling είναι μιας χρήσης.

– Είναι το microneedling μια μορφή μεσοθεραπείας;

Ναι είναι μια μορφή μεσοθεραπείας με την οποία εγχύουμε διάφορες ουσίες στο κατώτερο όριο. Εκεί όπου δεν μπορεί να διεισδύσει ακόμη και η καλύτερη αντιγηραντική ή ενυδατική κρέμα. Οι ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως διαλύματα υαλουρονικού οξέος. Καθώς και ενεργά συστατικά όπως βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες αλλά και ρετινόλη.

To SkinPen είναι η μοναδική συσκευή που έχει πάρει επίσημη έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA – Η έγκριση από το FDA καλύπτει όχι μόνο τη συσκευή SkinPen αλλά ολόκληρο το πρωτόκολλο

– Σε τι διαφέρει η κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία από το microneedling;

Το microneedling υπερτερεί στην διαδικασία της ανάπλασης. Αυτό συμβαίνει γιατί έχει τη δυνατότητα να διαπερνά την επιδερμίδα εώς και 100 φορές ανά δευτερόλεπτο. Γνωρίζουμε ότι όσο περισσότερο τρυπάμε το δέρμα τόσο καλύτερη ανάπλαση επιτυχάνουμε.

Στην κλασική μεσοθεραπεία με τη χρήση βελονών οι ουσίες που εγχύουμε εισχωρούν ναι μεν πολύ βαθύτερα σε σχέση με το micro needling και σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνουν τόσοι νυγμοί όπως στο microneedling με αποτέλεσμα η αναπλαστική ιδιότητα να είναι πολύ μικρότερη στην κλασική ενέσιμη μεσοθεραπεία.

– Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται το microneedling;
  • Στην αντιγήρανση αλλά και στη διόρθωση ήδη σχηματισμένων ρυτίδων χρησιμοποιώντας κυρίως υαλουρονικό, βιτ C, ρετινόλη, ασκορβικό οξύ, dmae.
  • Στις ουλές ακμής αλλά και στην ακμή, με ειδικό πρωτόκολλο που αποφασίζουν οι ιατροί της κλινικής χρησιμοποιώντας κατά βάση ειδικό μίγμα ρετινόλης
  • Σε θαμπό και λιπαρό δέρμα
  • Στο μέλασμα και στις δυσχρωμίες χρησιμοποιώντας λουταθειόνη, βιτ C αλλά και υαλουρονικό.
  • Βελτίωση υφής δέρματος και σμίκρυνση πόρων
– Είναι επώδυνη θεραπεία το microneedling;

Χρησιμοποιούμε ειδική αναισθητική κρέμα 20 λεπτά πριν ωστόσο όμως η θεραπεία με το σύγχρονο microneedling είναι εντελώς ανώδυνη και χωρίς τη χρήση αυτής.

– Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά το microneedling;

Αμέσως μετά τη θεραπεία το δέρμα του προσώπου θα είναι κόκκινο. Όμως με τη βοήθεια της ειδικής μάσκας ή του dermalux, με ανακουφιστικές και αναπλαστικές ιδιότητες που εφαρμόζουμε κατά περίπτωση αμέσως μετά την θεραπεία υποχωρεί αρκετά. Τα ειδικά προιόντα μακιγιάζ Jane Iredale εφαρμόζονται αμέσως μετά ώστε να επιστρέψει κανείς στις καθημερινές του υποχρεώσεις άμεσα. Τις επόμενες δύο ημέρες θα υπάρχει ήπια ερυθρότητα στο πρόσωπο αλλά με φοβερή λάμψη. Η ερυθρότητα καλύπτεται με ένα κοινό make up αλλά και χωρίς αυτό δεν είναι ενοχλητική.

Σε περιπτώσεις βαθιάς ανάπλασης όπου έγινε χρήση ρετινόλης θα υπάρχει για 1-2 ήμερες και ήπιο ξεφλούδισμα. Μόλις υποχωρήσουν τα συμπτώματα των δύο πρώτων ημερών το δέρμα θα είναι σφριγηλό. Χωρίς δυσχρωμίες και πολύ λαμπερό. Τις επόμενες μέρες οι λεπτές ρυτίδες θα φαίνονται πιο απαλές ενώ σταδιακά οι ουλές ακμής με το πέρας των συνεδριών θα υποχωρήσουν αρκετά.

– Χρειάζονται ειδικές προφυλάξεις μετά την θεραπεία με microneedling;

Η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος με spf 50+ είναι απαραίτητη όπως και σε όλες τις θεραπείες της ανάπλασης του δέρματος.

– Συνδυάζεται το microneedlning με άλλες θεραπεία;

Στην Tzouma Clinic διαθέτουμε αποκλειστικά συνδυαστικά πρωτόκολλα του microneedling με διάφορες άλλες θεραπείες όπως η poreover αλλά και το prx microneedling. Οι ιατροί της κλινικής θα φτιάξουν το δικό σας εξατομικευμένο πρωτόκολλο ενώ θα σας προτείνουν επίσης με βάση τις ανάγκες του προσώπου εξατομικευμένο πρωτόκολλο καθημερινής ρουτίνας ώστε να ενισχυθούν τα αποτελέσματα αλλά και η διάρκεια τους.

100

φορές ανα δευτερόλεπτο διαπερνούν το δέρμα οι λεπτές βελόνες ελαχιστοποιώντας τις βλάβες

ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

ΛΑΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΣΦΡΙΓΗΛΟ ΔΕΡΜΑ ΧΩΡΙΣ ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ

You cannot copy content of this page