Skip to main content

Μόνιμη αποτρίχωση με τα καλύτερα laser στον κόσμο!

Στην Tzouma Clinic προσεγγίζουμε την αποτρίχωση σαν μια σοβαρή ιατρική πράξη και γι’ αυτό πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτέλεσμα με ταχύτητα και ασφάλεια. Εμπιστευτείτε τα καλύτερα μηχανήματα στον κόσμο για αποτρίχωση σε όλες τις επιδερμίδες.

Στην Tzouma Clinic διαθέτουµε τα καλύτερα µηχανήµατα για laser αποτρίχωση, που κυκλοφορούν διεθνώς στον τοµέα της αισθητικής και της κλινικής δερµατολογίας. Προµηθευόµαστε µόνο επώνυµες συσκευές που εγγυώνται για την ασφάλεια και την αποτελεσµατικότητά τους. Ενώ είµαστε οι πρώτοι που θα εντάξουν στον εξοπλισµό τους κάθε νέο δοκιµασµένο επιστηµονικό επίτευγµα.

Tα  laser αποτρίχωσης που διαθέτει η κλινική είναι τα εξής:
 • 3 laser Αλεξανδρίτη του Αμερικάνικου οίκου candela και συγκεκριμένα το τελευταίας γενιάς laser Gentle Pro.
 • 1 laser Αλεξανδρίτη της Αμερικάνικης εταιρείας cynosure. Το νέο μοντέλο Elite Plus σε συνδυασμό με Nd:Yag laser.
 • 1 laser Nd:Yag Candela, το πλέον εξειδικευμένο ιατρικό laser για τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, όπως το πρόσωπο, παρειές, μέση ή και θηλές. Έχοντας την μοναδική ιδιότητα να ανιχνεύει μόνο τις τρίχες χωρίς να επηρεάζει το φυσιολογικό χνούδι.
Laser Αποτρίχωση
Laser Αποτρίχωση

ΛΑΙΜΟΣ

ΘΗΛΑΙΑ ΑΛΩΣ

ΚΛΕΙΔΑ

ΣΤΗΘΟΣ

ΚΟΙΛΙΑ

ΥΠΟΓΑΣΤΡΙΟ

ΠΛΑΤΗ

ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΜΠΙΚΙΝΙ

BRAZILIAN ΜΠΙΚΙΝΙ

ΓΛΟΥΤΟΙ

FULL ΠΟΔΙΑ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΩΝ ΜΗΡΩΝ

ΜΗΡΟΙ

ΓΑΜΠΕΣ

ΑΚΡΑ ΠΟΔΙΩΝ

ΩΜΟΙ

ΜΑΣΧΑΛΕΣ

ΜΠΡΑΤΣΑ

ΧΕΡΙΑ

FULL ΣΩΜΑ

– Τι είναι η αποτρίχωση με Laser;

H αποτρίχωση με laser είναι η μόνη μόνιμη μέθοδος, που καταργεί τις παραδοσιακές τεχνικές. Κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες, σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, αφαιρώντας με ασφάλεια την ανεπιθύμητη τριχοφυία. Χωρίς να καταστρέφει τους πόρους κ την δομή της επιδερμίδας.

– Πως ακριβώς δρα το laser;

To μήκος κύματος της ακτίνας φωτός του laser Alexandrite είναι 755 nm. Με αποτέλεσμα η ενέργεια να απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και να καταστρέφει τον τριχικό θύλακα. Αυτό αχρηστεύει τη ρίζα και εμποδίζει τον σχηματισμό νέας τρίχας. Αφήνοντας έτσι, ανεπηρέαστη τη μελανίνη. Το μήκος κύματος της ακτίνας φωτός του laser Nd:Yag long pulse είναι 1064 nm και η ενέργεια απορροφάται και από το αγγείο που τρέφει την τρίχα. Επίσης, από το νερό καθώς και από την μελανίνη.

 

Ο διαφορετικός μηχανισμός του laser μας δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιούμε σε μεμονωμένες τρίχες αφήνοντας το χνούδι ανεπηρέαστο, σε όλες τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές του προσώπου και του σώματος καθώς και σε σκούρα δέρματα με τεράστια επιτυχία. Αυτή η δυνατότητα επιλογής laser σε συγκεκριμένες περιοχές κάνει την tzoumaclinic μια από τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές κλινικές στον κόσμο στον τομέα της αποτρίχωσης. Όπως άλλωστε αποδεικνύεται από τα εξαιρετικά αποτελέσματα της.

 

Η laser αποτρίχωση στην tzoumaclinic γίνεται υπό την επίβλεψη ιατρού δερματολόγου κατόπιν λήψεως ιατρικού ιστορικού και τακτική παρακολούθηση της πορείας του κάθε ασθενή.

– Πόσα είδη ιατρικών laser υπάρχουν;

Υπάρχουν διάφορα είδη laser που χρησιμοποιούνται στην αποτρίχωση, όπως

– Alexandrite laser

Το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό laser ιατρικής αποτρίχωσης. Επίσημες κλινικές μελέτες απέδειξαν ότι η πλέον αποτελεσματική θεραπεία αποτρίχωσης με laser είναι το long pulse Laser alexandrite 755 nm.

– Nd:Yag laser

To πλέον εξειδικευμένο laser για τις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές. Επίσης αποτελεί ιδανική επιλογή για σκουρόχρωμους φωτότυπους ή μαυρισμένα δέρματα.

– Διοδικό laser

Πρόκειται για νέα laser με αρκετά μεγάλο μήκος κύματος. Έχουν ένδειξη για σκούρους φωτότυπους. Μειονεκτούν στο ότι δεν κάνουν εξάχνωση. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μη πέφτουν οι τρίχες κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, αλλά μετά από 10-15 ημέρες σε αντίθεση με τον Αλεξανδρίτη που πέφτουν αμέσως.

– Φωτόλυση ipl

Πρόκειται για έντονο παλμικό φως και όχι laser. Ήπια μέθοδος αποτρίχωσης αλλά όχι τόσο αποτελεσματική όπως τα laser.

– Ποιοι λόγοι οδηγούν κάποιον να κάνει αποτρίχωση με laser;

Η laser αποτρίχωση γίνεται συνήθως για αισθητικούς λόγους. Υπάρχουν όμως και ιατρικοί λόγοι που επιβάλλουν τη laser αποτρίχωση. Αυτοί είναι οι επιπλοκές που παρουσιάζονται συχνά μετά από ξύρισμα ή αποτριχωτικές μηχανές. Επιπλοκές όπως η συχνή θυλακίτιδα που απασχολεί και ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Επίσης σε περιπτώσεις ευρυαγγειών στα κάτω άκρα ή ερεθισμών μετά από κερί ή αποτριχωτικές κρέμες, η laser αποτρίχωση είναι η μόνη λύση.

Ο δασυτριχισμός λόγω κληρονομικότητας, φυλετικής καταγωγής ή ορμονικών διαταραχών πχ συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών, όγκων καθώς και λόγω εμμηνόπαυσης είναι επίσης ένας από τους συχνότερους λόγους που οδηγούν κάποιον στην επιλογή της laser αποτρίχωσης που γίνεται όμως σαν ιατρική πράξη. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι ιατροί της κλινικής πιθανόν να χρειαστεί να συνταγογραφήσουν ορμονικές εξετάσεις. Αναλόγως τα αποτελέσματα θα δοθεί και συμπληρωματική φαρμακευτική αγωγή ή και τροποποίηση του πρωτοκόλλου αποτρίχωσης.

 

Η Laser Αποτρίχωση είναι μια 100% ασφαλής μέθοδος. Τα ιατρικά Laser αποτρίχωσης έχουν συγκεκριμένο στόχο. Αυτός είναι η μελανίνη στο θύλακα της τρίχας, αφήνοντας ανέπαφο το περιβάλλον δέρμα. Καθιστώντας τα απολύτως και 100% ασφαλή. Η αποτρίχωση με Laser διαθέτει τη μεγαλύτερη κλινική έρευνα στον τομέα της αισθητικής ιατρικής. Επιπλέον, έχει εγκριθεί από τον αυστηρό FDA (Αμερικάνικος οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) εδώ και 20 χρόνια.

Είναι σημαντικό να μην παρασύρεστε από τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές που μπορεί να βρείτε καθώς η τιμή ανά συνεδρία ίσως να φαίνεται (ή και να είναι) πολύ χαμηλή αλλά η συνεδρία να γίνεται τόσο βιαστικά και με χαμηλή ένταση που να χρειαστεί να την επαναλάβετε πολύ περισσότερες φορές και με αμφίβολο αποτέλεσμα

Ποιοι έχουν καλύτερο αποτέλεσμα με την αποτρίχωση laser;

Οι περιοχές με τα καλύτερα αποτελέσματα laser αποτρίχωσης είναι το μπικίνι, οι μασχάλες και τα πόδια. Ενώ το πρόσωπο μπορεί να επιμείνει λίγο περισσότερο λόγω συνήθους ορμονικής επιβάρυνσης. Το αποτέλεσμα της οριστικής laser αποτρίχωσης έρχεται γρηγορότερα στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες λόγω μικρότερης ποσότητας ανδρογόνων.
Το χρώμα των τριχών και ο τύπος του δέρματος επηρεάζουν την επιτυχία της αποτρίχωσης με λέιζερ. Η μέθοδος είναι πιο αποτελεσματική σε ανθρώπους που έχουν σχετικά ανοιχτόχρωμο δέρμα και σκούρες τρίχες. Ενώ υπάρχουν σύγχρονα λέιζερ κατάλληλα σχεδόν για όλους τους τύπους δέρματος. Στην tzoumaclinic επιλέγουμε το ιδανικό πρωτόκολλο αποτρίχωσης για τον δικό σας τύπο δέρματος.

– Ποια διαδικασία ακολουθείται κατά την διάρκεια της συνεδρίας;

Προϋπόθεση για την έναρξη της αποτρίχωσης με laser είναι το πλήρες ιατρικό ιστορικό. Η δερματολογική εξέταση για το χρώμα της επιδερμίδας, το χρώμα και το πάχος της τρίχας. Στην tzoumaclinic οι ιατροί της κλινικής επιλέγουν το καλύτερο πρωτόκολλο ειδικά για εσάς. Σε κάθε συνεδρία σχεδιάζονται με λευκό μολύβι αρχικά οι σπίλοι. Έτσι ώστε να αποφεύγονται , μετά τα όρια των περιοχών που πρόκειται να γίνει θεραπεία. Τέλος οι μεγάλες περιοχές να χωρίζονται σε μικρότερες ώστε ο χειριστής να ξέρει ακριβώς τι έχει κάνει και να μην αφήνει τρίχες.

 

Επίσης σε κάθε ασθενή χρησιμοποιούνται αποστειρωμένοι αποστάτες που έρχονται σε επαφή με το δέρμα τους για την συνεδρία τους. Οι αποστάτες έχουν διαμέτρους διαφόρων διαστάσεων 10,12,15, 18, 20, 22, 24 mm. Το μέγεθος των οποίων επιλέγεται από τον ιατρό και το έμπειρο εκπαιδευμένο προσωπικό της κλινικής, με βάση το πάχος της τρίχας αλλά και το χρώμα.  Διότι όσο μεγαλύτερη η διάμετρος τόσο βαθύτερα εστιάζει το laser. Άρα σε λεπτές τρίχες που γνωρίζουμε ότι βρίσκονται πιο επιφανειακά χρησιμοποιούμε αποστάτες μικρότερης διαμέτρου για να στοχεύουμε σ’αυτό το βάθος καθώς επίσης ρυθμίζουμε τις παραμέτρους του laser κατάλληλα.

Ρυθμίζουμε την ενέργεια αλλά και την ένταση της ψύξης και ξεκινάμε την εφαρμογή. Φοράμε πάντα προστατευτικά γυαλιά. Στο τέλος της συνεδρίας εφαρμόζουμε μια ενυδατική , καταπραϋντική κρέμα σε όλες τις υπό θεραπεία περιοχές καθώς και αντηλιακό με spf 50 + σε όλες τις ηλιοεκτεθειμένες περιοχές.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται ;

Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει 3 φάσεις, την αναγενή η οποία είναι ουσιαστικά η φάση ανάπτυξης. Την καταγενή και την τελογενή κατά την οποία η τρίχα πέφτει. Οι θεραπείες είναι αποτελεσματικές όταν η τρίχα βρίσκεται στην φάση ανάπτυξης (αναγενή φάση). Συνήθως χρειάζονται 7 έως 8 επαναλήψεις σε απόσταση 45-50 ημερών μεταξύ τους για τις περιοχές του σώματος. Ενώ για το πρόσωπο οι επαναλήψεις μπορεί να είναι πολύ παραπάνω λόγω ορμονικής επιβάρυνσης και γίνονται κάθε 35-40 ημέρες.

 

Επειδή δεν ακολουθούν όλες οι τρίχες τον ίδιο ρυθμό ανάπτυξης, με τις επόμενες συνεδρίες επιτυγχάνεται στόχευση όλων των τριχών όταν βρίσκονται στη φάση της ανάπτυξης. Η συχνότητα εφαρμογής των συνεδριών αποτρίχωσης μειώνεται συχνά σημαντικά με την πάροδο του χρόνου. Το έμπειρο προσωπικό της κλινικής θα σας ενημερώσει αν χρειαστεί παράταση στον χρόνο αυτό. Ο αριθμός θεραπειών εξαρτάται από το χρώμα της επιδερμίδας. Το χρώμα και το πάχος της τρίχας καθώς και από την συνέπεια του ασθενή.

– Πότε αρχίζει ο ασθενής να βλέπει αποτέλεσμα;

Η laser αποτρίχωση οδηγεί από την πρώτη κιόλας συνεδρία σε μείωση της τριχοφυΐας μέχρι και 50% σε κάποιες περιοχές. Ενώ οι τρίχες γίνονται πιο απαλές, ανοιχτόχρωμες και μαλακές και τα πόδια δεν τσιμπάνε πια. Τα τελικά αποτελέσματα του laser με την ολοκλήρωση του αριθμού των απαιτούμενων συνεδριών είναι μόνιμα και εντυπωσιακά. Αυτό γιατί φθάνουν σε μείωση της τριχοφυΐας έως 95% . Μετά το τέλος των συνεδριών παραμένει ένα μικρό ποσοστό κυρίως χνούδι το οποίο χρειάζεται συνεδρίες συντήρησης τοπικά 1-2 το χρόνο συνήθως πριν το καλοκαίρι.

– Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η μέθοδος της αποτρίχωσης με laser είναι σχεδόν ανώδυνη. Χάρη στους σύγχρονους μηχανισμούς ψύξης του δέρματος που διαθέτουν όλα τα laser της κλινικής μας.

Πόση ώρα διαρκεί;

Η διάρκεια της συνεδρίας εξαρτάται από την έκταση των περιοχών που περιλαμβάνονται στην θεραπεία. Ποικίλει από 10 λεπτά έως δύο ή και παραπάνω ώρες.

– Πώς θα είναι αμέσως μετά η περιοχή θεραπείας;

Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του ή στην εργασία του αμέσως μετά τη θεραπεία. Παροδικό ερύθημα και περιθυλακικό οίδημα είναι τα συχνότερα φυσιολογικά ευρήματα που μπορεί να εμφανιστούν μετά από laser αποτρίχωση και που υποχωρούν μετά από λίγες ώρες μόνα τους. Τα συμπτώματα αυτά μπορούν να περιοριστούν με την εφαρμογή πάγου όπου χρειαστεί ή ενυδατικών κρεμών που εφαρμόζονται στην περιοχή πάντα μετά το τέλος κάθε συνεδρίας. Η αποτρίχωση με λέιζερ ενδέχεται επίσης σε κάποιες περιπτώσεις να προκαλέσει αλλαγές του χρώματος του δέρματος, δηλαδή το δέρμα να γίνει πιο σκούρο ή πιο ανοιχτόχρωμο στις περιοχές εφαρμογής της θεραπείας. Αυτό δεν συμβαίνει συχνά, καθώς το λέιζερ διακρίνεται από την ακρίβεια της εφαρμογής, αλλά είναι απαραίτητο να τηρούνται κάποιες βασικές οδηγίες πριν και μετά τη θεραπεία. Το σημαντικότερο είναι να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο, ιδιαίτερα για τα άτομα με πιο σκούρες επιδερμίδες.

– Είναι ασφαλής μέθοδος;

Είναι απόλυτα ασφαλής μέθοδος. Τα ιατρικά laser είναι ορατό φως, δεν είναι ακτινοβολία και δεν έχουν καμία επίδραση σε δομές του δέρματος που δεν έχουν μελανίνη, όπως οι λεμφαδένες και ο μαζικός αδένας (μαστός). Επίσης τα σύγχρονα laser alexandrite candela gentle pro και elite synosure διαθέτουν σύγχρονους μηχανισμούς ψύξης που προστατεύουν το δέρμα ακόμη και στις πολύ υψηλές ενέργειες. Επιπλέον, έχει εγκριθεί από τον αυστηρό FDA (Αμερικάνικος οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων) εδώ και 20 χρόνια. Η ηλικία έναρξης είναι συνήθως τα 12 έτη και εφόσον έχει γίνει η εμμηναρχή για τα κορίτσια.

– Αντενδείξεις αποτρίχωσης με laser;
 • Στον ενεργό συστηματικό ερυθηματώδη λύκο
 • Στις πορφυρίες
 • Κατά τη χρήση φωτοευαίσθητων φαρμάκων όπως συστηματική χορήγηση ισοτρετινοίνης
 • Κατά τη χρήση αντιπηκτικών
 • Σε περιπτώσεις που έχουν υποβληθεί σε πρόσφατο solarium ή self tanning, ή πρόσφατη έκθεση στον ήλιο και μαύρισμα
 • Σε περιοχές που έχουν υποβληθεί σε χημικά peelings
– Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης επιτρέπεται;

Δεν υπάρχουν επίσημες επιστημονικές κλινικές μελέτες που να αποδεικνύουν τυχόν αντένδειξη της χρήσης laser κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Ωστόσο για προληπτικούς λόγους αποφεύγουμε την χρήση του κατά την περίοδο αυτή. Ως γενικός κανόνας, η αποτρίχωση με λέιζερ κατά το δεύτερο τρίμηνο της κύησης σε κάποιες περιοχές που δεν είναι επώδυνες θα επιτραπεί μόνο με την σύμφωνη γνώμη του γυναικολόγου ενώ συνήθως δεν υπάρχει περιορισμός κατά το τρίτο τρίμηνο της κύησης.

– Προφυλάξεις πριν και μετά την θεραπεία
 • Να μην έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί ή άλλη μέθοδος τραβήγματος των τριχών, για τουλάχιστον δυο εβδομάδες .
 • Η περιοχή στην οποία θα εφαρμοστεί το laser θα πρέπει να έχει ξυριστεί ή με τρίμερ δυο ημέρες πριν για τις πρώτες 3 συνεδρίες ώστε η ενέργεια του laser να απορροφηθεί όλη από τη ρίζα και όχι από το στέλεχος της τρίχας. Το εξειδικευμένο προσωπικό της κλινικής δίνει εξατομικευμένες πληροφορίες ανάλογα με την περίπτωση καθόλη την διάρκεια των συνεδριών πάντα υπό την επίβλεψη και την καθοδήγηση ιατρού δερματολόγου.
 • Απαγορεύεται η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μια εβδομάδα πριν και μια εβδομάδα μετά την θεραπεία. Απαραίτητη η χρήση αντηλιακού σκευάσματος με spf 50+ καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας μέχρι το πέρας των συνεδριών.
– Οι ασθενείς ρωτούν συχνά αν επιτρέπεται η αποτρίχωση με laser τους καλοκαιρινούς μήνες

Με τα σύγχρονα ιατρικά laser αποτρίχωσης που διαθέτει η tzoumaclinic , η αποτρίχωση με laser μπορεί να γίνεται και το καλοκαίρι γιατί μπορούμε να αυξάνουμε την ένταση της ψύξης αλλά και να ρυθμίζουμε την διάρκεια του παλμού, δηλαδή τον χρόνο που δρα η ενέργεια στο δέρμα ώστε να είμαστε απόλυτα ασφαλής.

– Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που θέλει να κάνει αποτρίχωση με laser;
 • Nα επιλέξει ένα ιατρείο το οποίο διαθέτει τα επίσημα laser που έχουν εγκριθεί από το fda και φυσικά είναι τα κατάλληλα για την περίπτωση του.
 • Να επιλέξει ένα ιατρείο που στο τέλος κάθε συνεδρίας συμπληρώνει την καρτέλα του ασθενούς με τις ρυθμίσεις που χρησιμοποιήθηκαν κατά την θεραπεία.
 • Να μην παρασύρονται από τις χαμηλές τιμές και τις προσφορές που μπορεί να βρίσκουν. Μπορεί η τιμή ανά συνεδρία να φαίνεται (ή και να είναι ) πολύ χαμηλή αλλά η συνεδρία να γίνεται τόσο βιαστικά και με χαμηλή ένταση που να χρειαστεί πολύ περισσότερες φορές και με αμφίβολο αποτέλεσμα.
 • Να προηγείται πάντα δερματολογικός έλεγχος και πλήρης λήψη ιστορικού
 • Η εφαρμογή να γίνεται μόνο από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό

UV

Χάρη στον εξοπλισμό και την τεχνογνωσία μας, κάνουμε αποτρίχωση με ασφάλεια όλο το χρόνο, ακόμη και το καλοκαίρι

You cannot copy content of this page