Skip to main content

Laser Αποτρίχωση Προσώπου

Το πρόσωπο απαλλάσσεται από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα γρήγορα και με ασφάλεια χάρη στο εξατομικευμένο πρόγραμμα ιατρικής αποτρίχωσης με laser.

Το πρόσωπο είναι μία περιοχή με ιδιαίτερες απαιτήσεις στην αποτρίχωση με λέιζερ. Όχι μόνο επειδή αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της εμφάνισης αλλά και για έναν ακόμη λόγο. Καθώς είναι εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία, η επιδερμίδα σκουραίνει το καλοκαίρι οπότε η αποτρίχωση πρέπει να γίνεται με ειδικά μηχανήματα και απαραιτήτως υπό την επίβλεψη γιατρού.

Γιατί είναι ιδιαίτερη η περιοχή του προσώπου;

Η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι ορμονοεξαρτώμενη. Ανάλογα με το ορμονικό μας προφίλ μπορεί να δούμε χνούδι ή κανονικές τρίχες στο πηγούνι, το άνω χείλος, τις φαβορίτες αλλά και σε άλλα σημεία. Ο δερματολόγος είναι εκείνος που θα καθορίσει ένα πρωτόκολλο αποτρίχωσης για κάθε τμήμα του προσώπου. Στην Tzouma Clinic διαθέτουμε τις απαραίτητες τεχνολογίες για κάθε είδος τριχοφυΐας: το laser Αλεξανδρίτης και το ND:Yag. Ανάλογα με την περιοχή του προσώπου, τον τύπο της τρίχας και την απόχρωση της επιδερμίδας, επιλέγεται το κατάλληλο μηχάνημα. Αν εφαρμοστεί η κατάλληλη συσκευή στην ανάλογη περιοχή, η επιτυχία μεγιστοποιείται.

Πόσες επαναλήψεις χρειάζονται;

Οι τρίχες αναπτύσσονται σε τρεις φάσεις: την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή. Το λέιζερ μπορεί να επηρεάσει μόνο αυτές που βρίσκονται στην αναγενή φάση. Κατά συνέπεια χρειάζονται αρκετές επαναλήψεις ώστε να πετύχει όλες τις τρίχες στην αναγενή τους φάση. Στο πρόσωπο ο αριθμός συνεδριών είναι 8-10, αλλά αυτό εξαρτάται από την περίπτωση και κυρίως από το ορμονικό υπόβαθρο. Αν εξαρχής υπάρχει χνούδι τότε δεν μπορεί να καθοριστεί ο αριθμός των συνεδριών.

Κάθε πότε πρέπει να γίνονται οι εφαρμογές;

Ο σωστός χρόνος απόστασης ανάμεσα στις θεραπείες είναι 35 ημέρες. Αυτό το διάστημα πρέπει να τηρείται προκειμένου να αξιοποιηθούν τα οφέλη της μεθόδου. Δεν χρειάζεται να περιμένει κανείς όπως γίνεται στην αποτρίχωση με κερί. Ακόμα κι αν δεν παρατηρείται πλήρης επανέκφυση τριχών, θα πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία σύμφωνα με το πρόγραμμα. Αν δεν τηρούνται τα μεσοδιαστήματα τότε η αποτρίχωση θα χρειαστεί περισσότερες συνεδρίες και αυτό γιατί το laser είναι αποτελεσματικό στην αναγενή φάση της τρίχας που είναι πάντα σε 35 ημέρες, μετά το διάστημα αυτό η τρίχα περνάει σε άλλη φάση ζωής και η αποτρίχωση δεν είναι αποτελεσματική.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα στη μείωση της τριχοφυΐας είναι ορατά από την πρώτη εφαρμογή του laser. Οι τρίχες γίνονται πιο απαλές και μαλακές και αραιώνουν μέχρι και κατά 50%. Μάλιστα, όσο πιο σκούρο το χρώμα της τρίχας και πιο μεγάλο το πάχος της, τόσο πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Τον καθοριστικό ρόλο για ένα άψογο αποτέλεσμα παίζει η πείρα του χειριστή και του επιβλέποντος ιατρού που πρέπει να υπάρχει.

Τι αλλάζει ανάλογα με το χρώμα της τρίχας;

Η ενέργεια του λέιζερ απορροφάται από το χρωμοφόρο στοιχείο που περιέχει τη μελανίνη, δηλαδή την τρίχα. Αυτό σημαίνει πώς το λέιζερ έχει καλύτερα αποτελέσματα στις μαύρες και τις καστανές τρίχες. Ιδανικά, για να επικεντρωθεί η ενέργεια του στην τρίχα, χρειάζονται σκούρες τρίχες σε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Ωστόσο η νέα γενιά συσκευών υπόσχεται αποτρίχωση και σε εκείνους που έχουν μαύρες τρίχες και σκούρο δέρμα.

Επιτρέπεται το laser τους καλοκαιρινούς μήνες;

Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι αν η επιδερμίδα είναι μαυρισμένη, η αποτρίχωση με laser πρέπει να αποφεύγεται. Ωστόσο αυτό ισχύει μόνο όταν η θεραπεία γίνεται από μη ειδικούς. Όταν το laser εφαρμόζεται από κατάλληλα ειδικευμένους χειριστές που γνωρίζουν πώς να προσαρμόζουν τις παραμέτρους, είναι ασφαλές. Η μόνη πρόληψη είναι να μην εκτεθεί το δέρμα στον ήλιο μία εβδομάδα πριν και μία μετά την εφαρμογή.

Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η μέθοδος είναι εντελώς ανώδυνη, χάρη στον αυτόματο μηχανισμό ψύξης του δέρματος που διαθέτει αποκλειστικά το laser του αμερικάνικου οίκου Candela Gentle Pro και Cynosure.

Τι πρέπει να προσέχω;

Να μην έχει προηγηθεί αποτρίχωση με κερί, εφαρμογή ξανθιστικής κρέμα ή τσιμπιδάκι για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την αποτρίχωση με laser. Πρέπει να αποφεύγεται η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μια εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά την θεραπεία. Φυσικά είναι απαραίτητη η χρήση αντηλιακού μετά την θεραπεία και καθημερινά.

Πότε πρέπει να αποφεύγεται η αποτρίχωση με laser;

Δεν υπάρχει καμία απόλυτη αντένδειξη για την αποτρίχωση με laser στο πρόσωπο εκτός από τον ενεργό επιχείλιο έρπη στην υπό θεραπεία περιοχή. Υπάρχουν σχετικές αντενδείξεις οι οποίες ελέγχονται από τους ιατρούς της κλινικής.

Στην Tzouma Clinic προσεγγίζουμε την αποτρίχωση σαν μια σοβαρή ιατρική πράξη και γι’ αυτό πετυχαίνουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα με ταχύτητα και ασφάλεια

30+

Μετά την αποτρίχωση με laser πρέπει να προστατεύουμε το πρόσωπο με αντηλιακή κρέμα με SPF 30 ή και περισσότερο

ΣΧΕΔΟΝ ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΠΟΛΥΩΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

You cannot copy content of this page