Skip to main content

Κρυολιπόλυση με Kryokontur

Ο πιο γρήγορος, ανώδυνος και απλός τρόπος να απαλλαγείτε από το τοπικό πάχος.

Η κρυολιπόλυση είναι μια νέα επαναστατική μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους. Βασίζεται σε ένα πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό ψύξης ο οποίος καταστρέφει τα στοχευόμενα λιποκύτταρα με απόλυτη ακρίβεια.

– Πώς ακριβώς λειτουργεί η κρυολιπόλυση

Η στοχευόμενη περιοχή ψύχεται με ακρίβεια σε σταθερή θερμοκρασία 2  βαθμών κελσίου. Η ψύξη διοχετεύεται στον λιπώδη ιστό. Η διαδικασία ψύξης διαρκεί περίπου μία ώρα και σκοπός της είναι να φέρει τον λιπώδη ιστό σε θερμοκρασία ικανή ώστε να καταστραφεί και στην συνέχεια να παροχετευθεί μέσω του λεμφικού συστήματος. Οι γύρω ιστοί, όπως το δέρμα, τα αγγεία και τα νεύρα, παραμένουν ανέπαφοι.

– Ποια η διαδικασία που ακολουθείται στην κρυολιπόλυση

Οι ιατροί της κλινικής αξιολογούν όλα τα περιστατικά κρυολιπόλυσης πριν την πρώτη συνεδρία και παρακολουθούν την εξέλιξή τους έως δύο μήνες μετά την ολοκλήρωση των συνεδριών. Μετά τη λήψη αναλυτικού ιατρικού ιστορικού, σε όλους τους ασθενείς που πρόκειται να κάνουν κρυολιπόλυση γίνεται λιπομέτρηση, αναλυτική καταγραφή λίπους ανά περιοχή σώματος, μέτρηση μυϊκής μάζας, κατακράτησης υγρών καθώς και BMI. Παράλληλα γίνεται μέτρηση των υπό θεραπεία περιοχών καθώς και φωτογράφιση τους. Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται δύο μήνες μετά την τελευταία συνεδρία στο δωρεάν follow up που ακολουθεί ώστε να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα και να αξιολογήσουμε με απόλυτη ακρίβεια την αποτελεσματικότητα της θεραπείας. 

– Είναι ασφαλής μέθοδος;

Ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, το Χάρβαντ, μετά από εκτεταμένες μελέτες κατέληξε ότι η λιπογλυπτική με την βοήθεια της κρυολιπόλυσης που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στη χώρα, αποτελεί ασφαλή μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού λίπους, χωρίς παρενέργειες. Η μέθοδος έχει πάρει επίσημα έγκριση από το FDA.

– Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία
  • Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι ελέγχουν τη δίαιτα τους και συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, δεν αποκλίνουν πολύ από το κανονικό τους βάρος κι έχουν τοπική εναπόθεση λίπους.
  • Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με τοπικό λίπος που ακόμα και μετά από εκτεταμένη δίαιτα και γυμναστική επιμένει.
  • Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.
Κρυολιπόλυση
– Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται

Τα περισσότερα συστήματα κρυολιπόλυσης εφαρμόζονται στην κοιλιά και στα ψωμάκια αλλά σε  μικρές επιφάνειες. Στην Tzouma Clinic διαθέτουμε το πρώτο στην Ελλάδα γερμανικό σύστημα κρυολιπόλυσης με νέα τεχνολογία compressor και δυνατότητα να θεραπεύει μεγάλες επιφάνειες. Εφαρμόζεται στις περισσότερες περιοχές του σώματος όπως κοιλιά, ψωμάκια, προσαγωγούς αλλά και μηρούς.

Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από το αν ο ασθενής πάψει να γυμνάζεται, αν πάρει κιλά ή αν αλλάξει διατροφή

– Πότε αρχίζει να βλέπει αποτέλεσμα ο ασθενής και τι ακριβώς περιμένει

Ο ασθενής αρχίζει να βλέπει εμφανή μείωση λίπους μετά από 30 έως 45 ημέρες η οποία ολοκληρώνεται σε 3 με 4 μήνες. Ο κατεστραμμένος λιπώδης ιστός αποπίπτει και παροχετεύεται στο διάστημα αυτό χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό μέσω της διούρησης. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το υποστηρίζουν αναδεικνύοντας τη μέθοδο της κρυολιπόλυσης στην πιο ασφαλή μη επεμβατική τεχνική μείωσης του τοπικού λίπους. Το αποτέλεσμα μετριέται και τις περισσότερες φορές μας οδηγεί σε ένα με δύο νούμερα μικρότερα ρούχα. Το Κryokontur υπόσχεται από 2,5 εώς 5 cm μικρότερη περιφέρεια με μία μόνο συνεδρία και σε μία μόνο περιοχή εφαρμογής.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται

Δεδομένης της τεράστιας κεφαλής που διαθέτει το Κryokontur, με εμβαδό 340 και 350 cm, είναι ικανό να ψύξει αποτελεσματικά όλη σχεδόν την περιοχή της κοιλιάς ή τα ψωμάκια, σε μία μόνο συνεδρία. Έχει διπλάσιο χρόνο δράσης για να καταστρέψει μεγαλύτερες ποσότητες λίπους, και τριπλάσια σε έκταση κεφαλή ώστε η απώλεια λίπους να μπορεί να φθάσει το 50%. O ασθενής μπορεί να επαναλάβει την θεραπεία αν χρειαστεί στο ίδιο σημείο μετά από 2 μήνες και σε διαφορετικό σημείο μετά από ένα μήνα. Μέσα στον ίδιο μήνα μπορεί να γίνουν δύο μεγάλες περιοχές αλλά αυτό εξατομικεύεται. Γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς αναισθησία.

– Είναι επώδυνη θεραπεία;

Οι περισσότεροι ασθενείς Βρίσκουν την εφαρμογή ανώδυνη και αρκετά ευχάριστη. Αρχικά νιώθουν μια ελαφριά αίσθηση κρύου η οποία εξαφανίζεται μέσα σε 10 λεπτά. Μετά από αυτό αισθάνονται τόσο άνετα με την θεραπεία ώστε μπορεί και να κοιμηθούν. Αμέσως μετά την θεραπεία επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό.

– Πόσο διαρκεί η θεραπεία;

Η διάρκεια κυμαίνεται από 70 έως 90 λεπτά ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται. Οι ιατροί της Τzouma Clinic καθορίζουν τον χρόνο θεραπείας με βάση την έκταση της περιοχής και το ποσοστό λίπους. 

– Υπάρχουν αντενδείξεις για την συγκεκριμένη θεραπεία;
  • Εγκυμοσύνη, θηλασμός
  • Κνίδωση εκ ψύχους
  • Κρυοσφαιριναιμία
– Υπάρχουν παρενέργειες;
  • Αμέσως μετά την εφαρμογή υπάρχει μια αίσθηση ψύχους στην περιοχή η οποία εξαφανίζεται μέσα σε μερικά λεπτά.
  • Μία ήπια ερυθρότητα μπορεί να παραμείνει 2-3 ώρες. Σπάνια αναφέρονται μουδιάσματα στην περιοχή που υποχωρούν σε 2-3 εβδομάδες.
  • Σπάνια βλέπουμε με την νέα αυτή τεχνολογία compressor εκχυμώσεις λόγω της ήπιας αναρρόφησης σε αντίθεση με παλιότερες τεχνολογίες.
– Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης; Επηρεάζεται από άλλους παράγοντες;

Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Στην περιοχή που θεραπεύσαμε καταστρέφεται μόνιμα έως και 50% του τοπικού λίπους. Με την νέα αυτή τεχνολογία compressor το σύστημα φθάνει να έχει απόδοση 90% και όχι 10% που είχαν παλιότερα συστήματα. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από το αν ο ασθενής πάψει να γυμνάζεται, αν πάρει κιλά ή αν αλλάξει διατροφή.

– Είναι η θεραπεία φιλική προς το περιβάλλον;

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού δεν χρησιμοποιεί ψυκτικά υγρά και φρέον.

– Συνδυάζεται η κρυολιπόλυση με άλλες θεραπείες;

Σε αρκετές περιπτώσεις συνδυάζουμε την κρυολιπόλυση με το LPG Lipomassage για γρηγορότερη παροχέτευση των κατεστραμμένων λιποκυττάρων από τον οργανισμό μέσω της λεμφικής κυκλοφορίας. Προτείνουμε συνήθως 4 λεμφικά μασάζ μετά την συνεδρία της κρυολιπόλυσης. Η κρυολιπόλυση μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις θεραπείες σώματος, όπως Venus Legacy, Venucian Carboxytherapy αλλά και με τις μεσοθεραπείες σώματος.

5 cm

To Kryokontur υπόσχεται έως και 5cm μικρότερη περιφέρεια με μια μόνο συνεδρία σε μια μόνο περιοχή εφαρμογής

ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΛΙΠΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Κρυολιπόλυση
Κρυολιπόλυση

You cannot copy content of this page