Skip to main content

Κρυολιπόλυση µε Κryokontur

Η νέα τεχνολογία του Kryokontur μας επιτρέπει να εφαρμόζουμε τη θεραπεία κρυολιπόλυσης σε μεγάλες επιφάνειες επιτυγχάνοντας εντυπωσιακά αποτελέσματα!

Η κρυολιπόλυση είναι μια επαναστατική και μη επεμβατική μέθοδος μείωσης του τοπικού λίπους. Βασίζεται σε ένα πλήρως ελεγχόμενο μηχανισμό ψύξης ο οποίος καταστρέφει τα στοχευμένα λιποκύτταρα με απόλυτη ακρίβεια. To KryoKontur είναι το πρώτο στην Ελλάδα, γερμανικό σύστημα κρυολιπόλυσης, με νέα τεχνολογία compressor και δυνατότητα να θεραπεύει μεγάλες επιφάνειες(τριπλάσια κεφαλή µε διπλάσιο χρόνο). Εφαρμόζεται στις περισσότερες περιοχές του σώματος όπως κοιλιά, ψωμάκια, προσαγωγούς, μηρούς ακόμη και γόνατα σε αντίθεση με παλιότερες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην κοιλιά και στα ψωμάκια και σε μικρές μάλιστα επιφάνειες.

– Πως γίνεται η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης;

Στην αρχή θα μετρήσουμε την περιοχή που μας ενδιαφέρει και θα βγάλουμε φωτογραφίες προκειμένου να μπορούμε να αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα. Αρχικά τοποθετούμε ένα ειδικό φύλλο εμποτισμένο με νερό και γλυκερίνη πάνω στην επιφάνεια που πρόκειται να κάνουμε θεραπεία. Στη συνέχεια τοποθετούμε μια ειδική χειρολαβή applicator πάνω στην προβληματική περιοχή. Αυτή η χειρολαβή καλύπτει σχεδόν όλη την περιοχή πχ της κοιλιάς σε αντίθεση με παλιότερες τεχνολογίες που καλύπτουν μικρότερη επιφάνεια. Κατόπιν με την βοήθεια ήπιας αναρρόφησης προσκολλάται στο λιπώδη ιστό. Δεν χρειάζεται να αναρροφήσουμε δυνατά όπως τα παλιότερα συτήματα κρυολιπόλυσης. Με τη νέα τεχνολογία compressor έχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε ακιβή και ομοιγενή ψύξη σε όλο το εμβαδόν της χειρολαβής και όχι μόνο σε δύο πλάκες που χρησιμοποιούν παλιότερες τεχνολογίες.

– Είναι ασφαλής η μέθοδος της Κρυολιπόλυσης;

Ένα τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής το Χάρβαντ μετά από εκτεταμένες μελέτες κατέληξε ότι η λιπογλυπτική με τη βοήθεια της κρυολιπόλυσης που χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στην Αμερική, αποτελεί ασφαλή μη επεμβατική μέθοδο μείωσης του τοπικού λίπους, χωρίς παρενέργειες. Η μέθοδος έχει πάρει επίσημα έγκριση από το FDA.

– Σε ποιους απευθύνεται η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης;

Ιδανικοί υποψήφιοι είναι όσοι ελέγχουν τη δίαιτα τους και συγκεκριμένα όσοι ακολουθούν μεσογειακή διατροφή, δεν αποκλίνουν πολύ από το κανονικό τους βάρος κι έχουν τοπική εναπόθεση λίπους. Απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες με τοπικό λίπος που ακόμα και μετά από εκτεταμένη δίαιτα και γυμναστική επιμένει. Δεν απευθύνεται σε παχύσαρκα άτομα και δεν αποτελεί μέθοδο αδυνατίσματος.

– Πότε αρχίζει να βλέπει αποτέλεσμα ο ασθενής και τι ακριβώς περιμένει;

Ο ασθενής αρχίζει να βλέπει εμφανή μείωση λίπους μετά από 30-45 ημέρες η οποία ολοκληρώνεται σε 3 με 4 μήνες. Ο κατεστραμμένος λιπώδης ιστός αποπίπτει και παροχετεύεται στο διάστημα αυτό χωρίς να επιβαρύνει τον οργανισμό. Υπάρχουν πολλές μελέτες που το υποστηρίζουν. Το αποτέλεσμα μετριέται και τις περισσότερες φορές μας οδηγεί σε ένα με δύο νούμερα μικρότερα ρούχα. Το Kryokontour υπόσχεται από 2,5 εώς 5 cm μικρότερη περιφέρεια με μία μόνο συνεδρία και σε μία μόνο περιοχή εφαρμογής.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται για την Θεραπεία της Κρυολιπόλυσης;

Δεδομένης της τεράστιας χειρολαβής που διαθέτει το Kryokontour, με εμβαδό 340 και 350 cm είναι ικανό να ψύξει αποτελεσματικά όλη σχεδόν την περιοχή της κοιλιάς σε μία μόνο συνεδρία. O ασθενής μπορεί να επαναλάβει την θεραπεία αν χρειαστεί στο ίδιο σημείο μετά από 2-3 μήνες και σε διαφορετικό σημείο μετά από ένα μήνα.

– Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης γίνεται στο ιατρείο; Χρειάζεται αναισθησία;

Η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης με Kryokontour γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς αναισθησία. Οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκουν την εφαρμογή ανώδυνη και αρκετά ευχάριστη. Αρχικά νιώθουν μια ελαφριά αίσθηση κρύου η οποία εξαφανίζεται μέσα σε 10 λεπτά. Μετά από αυτό νιώθει τόσο άνετα με τη θεραπεία αφού μπορεί και να κοιμηθεί. Αμέσως μετά την θεραπεία επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς κανέναν περιορισμό.

– Πόσο διαρκεί η θεραπεία της Κρυολιπόλυσης με Kryokontour;

Η διάρκεια κυμαίνεται από 40 εώς 90 λεπτά ανάλογα με την περιοχή που θεραπεύεται.

– Υπάρχουν παρενέργειες στη θεραπεία της Κρυολιπόλυσης με Kryokontour;

Αμέσως μετά την εφαρμογή υπάρχει μια αίσθηση ψύχους στην περιοχή η οποία εξαφανίζεται μέσα σε μερικά λεπτά. Μία ήπια ερυθρότητα μπορεί να παραμείνει 2-3 ώρες. Σπάνια αναφέρονται μουδιάσματα στην περιοχή που υποχωρεί σε 2-3 εβδομάδες. Ενώ σπάνια βλέπουμε με τη νέα αυτή τεχνολογία compressor εκχυμώσεις λόγω της ήπιας αναρρόφησης σε αντίθεση με παλιότερες τεχνολογίες.

– Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα της κρυολιπόλυσης με Kryokontur;

Το αποτέλεσμα είναι οριστικό. Στην περιοχή που θεραπεύσαμε καταστρέφεται μόνιμα εώς και 50% του τοπικού λίπους. Με τη νέα αυτή τεχνολογία compressor το σύστημα φθάνει να έχει απόδοση 90% και όχι 10% που είχαν παλιότερα συστήματα. Το αποτέλεσμα δεν επηρεάζεται από το αν ο ασθενής πάψει να γυμνάζεται , αν πάρει κιλά ή αν αλλάξει διατροφή. Επιπλέον το συγκεκριμένο σύστημα είναι φιλικό προς το περιβάλλον αφού δε χρησιμοποιεί ψυκτικά υγρά και φρέον.

H θεραπεία kryokontur εφαρμόζεται σε κοιλιά, γλουτούς, μηρούς, προσαγωγούς, ψωμάκια – Η παρακολούθηση των ασθενών γίνεται από το ιατρικό προσωπικό της κλινικής με πλήρη καταγραφή του λίπους ανά περιοχή χάρη στον λιπομετρητή Tanita

50%

το μεγαλύτερο ποσοστό που μπορεί να φτάσει η απώλεια λίπους με την θεραπεία Kryokontur

You cannot copy content of this page