Skip to main content

Karisma: ο νέος βιοδιεγέρτης κολλαγόνου

Το soft filler νέας γενιάς διεγείρει τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου για να διορθώσει τη χαλάρωση, τις επιφανειακές ρυτίδες και το περίγραμμα του προσώπου.

Η αναπλήρωση του όγκου στο δέρμα το οποίο λεπταίνει στο πέρασμα του χρόνου είναι ένα από τα πιο δύσκολα στοιχήματα της αισθητικής ιατρικής. Σήμερα έχουμε στα χέρια μας μία νέα γενιά fillers, τους βιοδιεγέρτες κολλαγόνου, οι οποίοι παρακινούν το δέρμα να αναπληρώσει με φυσικό τρόπο τον χαμένο όγκο. Έτσι πετυχαίνουν ένα αποτέλεσμα που είναι πιο φυσικό και με μεγαλύτερη διάρκεια. Το Karisma είναι ένα soft filler που περιέχει υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους σε συνδυασμό με ειδικούς παράγοντες οι οποίοι διεγείρουν τη φυσική σύνθεση κολλαγόνου.

Πώς λειτουργεί το Karisma;

Το Karisma περιέχει δύο συστατικά-κλειδιά τα οποία σε συνδυασμό με το υαλουρονικό οξύ υψηλού μοριακού βάρους διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Το R πολυπεπτίδιο αυξάνει τη σύνθεση των C πεπτιδίων στους ινοβλάστες. Αυτά τα πεπτίδια διευκολύνουν τα μόρια του προ-κολλαγόνου να περιτυλιχτούν σε τριπλούς ελικοειδείς σχηματισμούς που χαρίζουν όγκο στο δέρμα. Συγχρόνως η καρβοξυμεθυλοκυτταρίνη έχει αντιγηραντική δράση στο χόριο (το μεσαίο στρώμα του δέρματος): αναστέλλει τη δράση της υαλουρονιδάσης, του ενζύμου που διαλύει το ενδογενές υαλουρονικό οξύ. Έτσι το υαλουρονικό οξύ παραμένει για μακρύτερο χρονικό διάστημα στους ιστούς, συνεχίζοντας να επιτελεί τη δράση ενυδάτωσης και αποκατάστασης σε βάθος.

Τι πετυχαίνει;

Η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου πετυχαίνει τη διόρθωση της σφριγηλότητας του δέρματος. Χάρη στη δράση σύσφιξης καταπολεμά τη χαλάρωση με συνέπεια να βελτιώνει το περίγραμμα. Οι λεπτές ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα σε όλο το πρόσωπο και τα χείλια είναι φρέσκο κι ανανεωμένο. Χάρη στην ικανότητα του υλικού να διαχέεται, το Karisma δημιουργεί εκ νέου όγκο στους ιστούς.

Ποια είναι η διαδικασία;

Ως βιοδιεγέρτης κολλαγόνου, το Karisma εφαρμόζεται με μικρές εγχύσεις στην περιοχή του προσώπου, του λαιμού και των χεριών. Στην Tzouma Clinic επιλέγεται η ειδική τεχνική χορήγησης βάσει του χάρτη Bap (Bap Technique) σε 10 προκαθορισμένα σημεία του προσώπου με συγκεκριμένες δοσολογίες για το καθένα. Έτσι μειώνεται ο πόνος, η διάρκεια και ο αριθμός των συνεδριών, καθιστώντας την διαδικασία εφαρμογής εύκολη, γρήγορη και ανώδυνη. Ανάλογα με το περιστατικό και την περιοχή, η έγχυση γίνεται είτε με βελόνα, είτε με ατραυματική μικροκάνουλα.

Πώς θα είναι το δέρμα μετά;

Εξαιτίας των πολλαπλών ενέσεων, η επιδερμίδα χρειάζεται 12 έως 24 ώρες για να δείχνει άψογη. Στη συνέχεια θα είναι λαμπερή, ελαστική και καλά ενυδατωμένη.

Πόσες επαναλήψεις χρειάζονται;

Για μια ολοκληρωμένη θεραπεία Karisma χρειάζονται 2 έως 3 συνεδρίες ανά 30 ημέρες. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να φαίνονται σταδιακά μετά τον πρώτο μήνα εφαρμογής και το δέρμα συνεχώς βελτιώνεται και αποκτά λάμψη και σφριγηλότητα ακόμα και μετά το τέλος της θεραπείας. Στους 6 μήνες γίνεται συντήρηση και τα αποτελέσματα διαρκούν 12 έως 18 μήνες.

Πότε συστήνονται ο βιοδιεγέρτης κολλαγόνου;
  • Είναι κατάλληλος για όλους τους τύπους δέρματος
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις ηλικίες μετά τα 30.
  • Για τη διόρθωση ατελειών στις επιφάνεια του δέρματος
  • Για τη θεραπεία του ξηρού και αφυδατωμένου δέρματος
  • Για τις ρυτίδες «του καπνιστή» στο άνω χείλος
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό, το ντεκολτέ και τα χέρια

Η αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου πετυχαίνει τη διόρθωση της σφριγηλότητας του δέρματος – Χάρη στη δράση σύσφιξης καταπολεμά τη χαλάρωση με συνέπεια να βελτιώνει το περίγραμμα – Οι λεπτές ρυτίδες σβήνουν και το δέρμα σε όλο το πρόσωπο και τα χείλια είναι φρέσκο κι ανανεωμένο.

18

μήνες είναι η μέγιστη διάρκεια της διόρθωσης που επιτυγχάνεται με τη βιοδιέγερση κολλαγόνου

Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ 12 ΜΕ 24 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΨΟΓΗ

ΛΑΜΠΕΡΗ, ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ

You cannot copy content of this page