Skip to main content

Fraxel Restore Dual Laser

Το νέο πρωτότυπο fractional laser της κατηγορίας Erbium του Αµερικάνικου οίκου Fraxel, η αυθεντική θεραπεία κλασµατικού λέιζερ αποτελεί το gold standard της βιοµηχανίας στον τοµέα της  ανάπλασης του δέρµατος.

Το νέο Fraxel restore Dual Laser συνδιάζει το γνωστό Fraxel Restore Laser, για την βαθύτερη διείσδυση στο δέρμα, με ένα νέο Laser, το Thulium Laser. Το Τhulium χρησιμοποιείται στις περιπτώσεις που θέλουμε επιφανειακή διείσδυση κ κυρίως σε μελαγχρωματικές βλάβες και μέλασμα. Με το νέο αυτό Fraxel restore Dual Laser μπορούμε να συνδυάσουμε επιφανειακή και βαθιά διείσδυση σε μία μόνο συνεδρία ή να επιλέξουμε ένα από τα δύο Laser ανάλογα με το βάθος στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε. Πρόκειται για την αυθεντική θεραπεία κλασματικού λέιζερ. Αποτελεί το Gold Standard της βιομηχανίας στον τομέα της δερματικής αποκατάστασης και ανάπλασης. Η τεχνολογία Fraxel προσφέρει απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην κλινική αποτελεσματικότητα και στην άνεση των ασθενών.

– Υπάρχουν και άλλα κλασματικά laser;

Είναι γεγονός πως υπάρχουν πολλά κλασματικά λέιζερ. Fraxel όμως μόνο ένα – και πολύ απλά με κανένα από αυτά δεν μπορεί να συγκριθεί. Η τεχνολογία Fraxel είναι η πρώτη και πιο εκτεταμένα μελετημένη τεχνολογία λέιζερ επάνω στην κλασματική ανάπλαση. Στην πραγματικότητα, η ερευνητική ομάδα της Fraxel ήταν αυτή, η οποία το 2001 εισήγαγε την επιστήμη της κλασματικής φωτοθερμόλυσης. Η μέθοδος αναπτύχθηκε από τους καθηγητές Dr. Rox Anderson και Dr. Dieter Manstein των εργαστηρίων Wellman του Harvard, σε συνεργασία με τον καθηγητή Dr. Scott Herron και τον επιστήμονα της Fraxel, Len DeBenedictis. Η Fraxel για τον λόγο αυτό έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της όλους τους ιατρούς ανά τον κόσμο οι οποίοι έχουν αυθεντικό fraxel laser και έχουν εκπαιδευτεί στην εφαρμογή του.

Θυμηθείτε:

Υπάρχει μόνο ένα εμπορικό σήμα της Fraxel και πολλές απομιμήσεις.

– Γιατί θεωρείται το Gold Standard της βιομηχανίας;

Το σύστημα Fraxel κατέχει την ισχυρότερη ερευνητική βάση και έγκριση από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Fraxel έχει κερδίσει διεθνή φήμη χάρη στα αποδεδειγμένα αποτελέσματά του αλλά και τον μικρό χρόνο αποθεραπείας. Αποτελεί την πρώτη επιλογή  ιατρών καταξιωμένων στο χώρο. Επίσης, των ίδιων των ασθενών που το αναζητούν πλέον στα ιατρεία με το όνομά του.

– Πως δρα το Fraxel Laser;

Tο laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης, microthermal ζώνες. Μέσω των οποίων αποβάλλονται από την επιδερμίδα επιδερμιδικά κύτταρα. Είναι το μόνο laser το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος προκειμένου να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στiβάδες του δέρματος. Στοχεύει το 5 έως και 50 % της επιφάνειας του δέρματος. Το υπόλοιπο 50 εώς 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών του οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση του δέρματος.

– Γιατί η επούλωση είναι ταχύτατη;

Ταχεία ανάπλαση από μέσα προς τα έξω. Η θεραπεία Fraxel επιτυγχάνει την ταχεία επαναεπιθηλιοποίηση της επιδερμίδας. Επίσης, και την αναδόμηση του κολλαγόνου σε βάθη μέχρι και 1.6 μμ. Το δέρμα επουλώνεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι εάν χειριζόμασταν ολόκληρη την περιοχή με τη μια. Αυτό συμβαίνει καθότι η θεραπεία χρησιμοποιεί τη φυσική διαδικασία επούλωσης για να δημιουργήσει νέο, υγιή ιστό, ο οποίος θα αντικαταστήσει τις ατέλειες της επιδερμίδας. Ατέλεις όπως, τις ρυτίδες, το μέλασμα, τις δυσχρωμίες, την ακτινική κεράτωση, τις χρωματικές αλλοιώσεις, τις ουλές ακμής και τις χειρουργικές ουλές. Και επειδή η τεχνολογία Fraxel είναι τόσο ακριβής, μπορεί να εφαρμοστεί στο πρόσωπο αλλά και εκτός αυτού. Συμπεριλαμβάνοντας και τις ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως ο λαιμός, το στήθος και τα χέρια.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται;

Συνήθως απαιτούνται 2-5 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3-6 εβδομάδες. Η διαδικασία διαρκεί 15-20 λεπτά. Χρειάζεται τοπική εφαρμογή αναισθητικής κρέμας. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή της εφαρμογής, κάνοντας την θεραπεία πολύ καλά ανεκτή.

– Πώς θα είναι το δέρμα αμέσως μετά την θεραπεία;

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή. Αυτό διαρκεί από 2 εώς 5 ημέρες ανάλογα με την θεραπεία.

– Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα και προοδευτικά. Το δέρμα από τις επόμενες κιόλας ημέρες φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές. Παράλληλα, προοδευτικά, οι βαθύτερες στιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Το δέρμα βελτιώνεται σταδιακά. Σε 2-3 μήνες είναι πιο λείο, λαμπερό και πιο σφριγηλό. Ταυτόχρονα, διορθώνονται εξαιρετικά τόσο οι ερυθρές ουλές όσο και οι λευκές κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον με οποιοδήποτε άλλο Laser.

– Προφυλάξεις μετά την θεραπεία

Απαραίτητη προϋπόθεση η αποφυγή του ήλιου. Η χρήση αντιηλιακού σκευάσματος και η πολύ καλή ενυδάτωση της περιοχής.

– Υπάρχουν πολλά fraxel laser;

Η σειρά προϊόντων της Fraxel περιλαμβάνει τρία κλασματικά λέιζερ. Δύο μη επεμβατικά και ένα επεμβατικό. Προσφέρουν απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στην κλινική αποτελεσματικότητα και στην άνεση των ασθενών.

 • Fraxel re:fine

  Η πιο ήπια από τις τρεις θεραπείες της Fraxel αποτελεί μια αισθητική θεραπεία που αντιμετωπίζει μικρές δερματικές φθορές

 • Fraxel re:store™:

  Η ναυαρχίδα της Fraxel αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Fraxel, το gold standard της μη επεμβατικής αποκατάστασης και αναδόμησης του δέρματος.

 • Fraxel re:pair®:

  Το Fraxel re:pair είναι επεμβατικό laser το οποίο χρειάζεται τουλάχιστον ένα μήνα αποθεραπείας γιαυτό και δεν προτιμάται.

 • Fraxel restore Dual Laser:

  Το νέο εξελιγμένο μοντέλο Fraxel. Συνδυάζει το γνωστό Fraxel Restore Laser με ένα δεύτερο Laser το Thulium για επιφανειακή καλύτερη διείσδυση σε μελαγχρωματικές αλλοώσεις της επιδερμίδας.

– Ποιο fraxel laser χρησιμοποιείται στο ιατρείο σας;

Στο ιατρείο χρησιμοποιούμε το Fraxel restore Dual Laser,το νέο εξελιγμένο μοντέλο Fraxel. Αυτό είναι η αυθεντική και πιο δημοφιλής θεραπεία Fraxel. Μπορεί να απομακρύνει το κατεστραμμένo δέρμα. Να αποκαλύψει το πρόσωπο της νεότητάς σας, με μια μικρή έως ελάχιστη επίπτωση στην καθημερινότητα σας. Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες την επόμενη ημέρα.

– Είναι εγκεκριμένο σύστημα από το FDA;

Το Fraxel restore Dual Laser έχει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια
 • Oυλές ακμής και χειρουργικές ουλές
 • Kηλίδες, Πανάδες
 • Μέλασμα (Μάσκα εγκυμοσύνης)
 • Ακτινικές υπερκερατώσεις (προκαρκινικές αλλοιώσεις)
 • Skin Resurfacing

H ιατρός Dr Αναστασία Τζούμα είναι πιστοποιημένη Δερματολόγος για τις υπηρεσίες Fraxel Restore, κατόπιν εκπαιδεύσεως της, από την Solta Medical San Francisco, California.

Οι θεραπείες με Fraxel στο πρόσωπο εφαρμόζονται αποκλειστικά από την ίδια τη δερματολόγο Αναστασία Τζούμα η οποία είναι εκπαιδευμένη και πιστοποιημένη στη χρήση του Fraxel Restore στην Solta Medical, California, San Francisco

95%

του δέρματος μένει ανέπαφο καθώς το Fraxel στοχεύει μόνο στο 5% των κυττάρων

You cannot copy content of this page