Skip to main content

Εξωσώματα: το θαύμα της ανάπλασης

Οι θεραπείες ανάπλασης και αντιγήρανσης τώρα ενισχύονται με τη δύναμη των εξωσωμάτων και πετυχαίνουν πολλαπλάσια αύξηση στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Θεωρούνται το θαύμα της αναγεννητικής ιατρικής. Τα εξωσώματα είναι οι αγγελιοφόροι που μεταφέρουν μηνύματα στα δερματικά κύτταρα ώστε να επιτελέσουν σωστά τις λειτουργίες τους. Η αναπλαστική τους δράση είναι τέτοια ώστε μπορούν να επιταχύνουν την επούλωση μετά από μία ιατρική πράξη και να σβήσουν ουλές, ρυτίδες και φωτογήρανση. Αρκεί μία τοπική εφαρμογή στην επιδερμίδα χωρίς ένεση για να διεγερθούν οι λειτουργίες των ινοβλαστών που θα συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Το αποτέλεσμα είναι αναζωογονημένο ελαστικό δέρμα με νέες ίνες και ορατή σύσφιξη. Η Tzouma Clinic που πάντα πρωτοπορεί έχει εντάξει τα φυτικά εξωσώματα των προϊόντων Kimera, Exojuv και Exocobio στις θεραπείες ανάπλασης με laser Pico και Fraxel, στη θεραπεία σύσφιξης με Morpheus και στη μεσοθεραπεία με Skinpen.

– Τι είναι τα εξωσώματα;

Τα εξωσώματα είναι εξωκυτταρικά κυστίδια νανομεγέθους που παράγονται από τα κύτταρα, κυρίως τα βλαστοκύτταρα. Περιέχουν σημαντικά λιπίδια, πρωτεΐνες, αμινοξέα, λιπίδια, πεπτίδια και πλήθος αυξητικών παραγόντων. Όλα τους τα θρεπτικά συστατικά τα μεταφέρουν στα κύτταρα-στόχους.

– Πώς λειτουργούν;

Τα εξωσώματα λειτουργούν στον οργανισμό ως φυσικοί αγγελιοφόροι οι οποίοι μεταφέρουν το πολύτιμο φορτίο τους στα κύτταρα-στόχους. Μέσω αυτής της κυτταρικής επικοινωνίας, καταφέρνουν να επανενεργοποιήσουν ακόμα και κύτταρα που έχουν σταματήσει να λειτουργούν, προάγοντας την αναγέννηση και την αναζωογόνηση σε βαθύτερο επίπεδο σε σύγκριση με πολλές παραδοσιακές τοπικές θεραπείες. Ενισχύοντας το δέρμα με εξωσώματα, στην ουσία αναγκάζουμε τα δικά του κύτταρα να δουλέψουν και να παράγουν το αποτέλεσμα που πρέπει. «Υπενθυμίζουν» δηλαδή, στα ανενεργά κύτταρα τον ρόλο τους και φροντίζουν να τα επανεργοποιήσουν και να τα κάνουν να επαναφέρουν στην αρχική αποστολή τους: στην επισκευή και τη διόρθωση του δέρματος.

– Τι δράσεις έχουν;
  • Αντιφλεγμονώδη: Χρησιμοποιούνται για δερματίτιδα, ακμή, παθήσεις τριχωτού κεφαλής, ατοπική δερματίτιδα, ροδόχρου ακμή
  • Αντιοξειδωτική: Βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών και των αντιδραστικών ενώσεων οξυγόνου και απαλύνουν τις ρυτίδες φωτογήρανσης
  • Αναγεννητική: Δίνουν το σήμα στα κύτταρα να συνθέσουν κολλαγόνο και ελαστίνη, προκαλώντας πάχυνση του δέρματος και ανασύσταση του δερματικού φραγμού.
– Τι πετυχαίνουν στην ανάπλαση;

Οι επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα εξωσώματα αυξάνουν την παραγωγή της ελαστίνης 300 φορές περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία και την παραγωγή κολλαγόνου 600 φορές περισσότερο.

Ενισχύοντας το δέρμα με εξωσώματα, στην ουσία «υπενθυμίζουμε» στα ανενεργά κύτταρα τον ρόλο τους και φροντίζουμε να τα να επαναφέρουμε στην αρχική αποστολή τους, δηλαδή την επισκευή και τη διόρθωση του δέρματος

– Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται;

Εφαρμόζονται στο πρόσωπο, το λαιμό αλλά και σε όλες τις περιοχές του σώματος που έχουν ανάγκη για ανάπλαση. Στο τριχωτό της κεφαλής τα εξωσώματα αναπτύσσουν δράση κατά της τριχόπτωσης αλλά και για τη θεραπεία περιστατικών αλωπεκίας.

– Είναι ασφαλή τα εξωσώματα;

Στην Tzouma Clinic τηρούμε τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και μόνο δοκιμασμένες και αποδεδειγμένα ασφαλείς θεραπείες. Τα εξωσώματα εφαρμόζονται με απλή επάλειψη και όχι με ενέσεις. Είναι φυτικά και προέρχονται από τη centella asiatica, φυτό που είναι γνωστό για τις αναπλαστικές του ιδιότητες. Τα εξωσώματα της εταιρείας Exocobio προέρχονται από το ρόδο Δαμασκού. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην κλινική μας δεν περιέχουν ουσίες ζωικής προέλευσης και είναι απολύτως ασφαλή.

– Είναι επώδυνη η θεραπεία;

Η εφαρμογή είναι εντελώς ανώδυνη και ατραυματική καθώς γίνεται με τοπική επάλειψη των ορών. Ωστόσο, για τις θεραπείες που προηγούνται των εξωσωμάτων όπως το fractional και το Skinpen απλώνεται τοπικά αναισθητική κρέμα.

– Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Η αναγεννητική τους δράση αρχίζει να φαίνεται 15 έως 20 μέρες μετά την εφαρμογή. Η επίδραση των εξωσωμάτων στην αντιγήρανση, την αύξηση παραγωγής κολλαγόνου και τη σύσφιξη διαρκεί 1,5 έως 2 χρόνια.

600

φορές περισσότερο κολλαγόνο -σε σύγκριση με άλλες θεραπείες- παράγουν οι ινοβλάστες χάρη στα εξωσώματα

ΑΝΩΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ - ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ, ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΝΤΑΙ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ

You cannot copy content of this page