Skip to main content

Discovery Pico Plus Laser της Quanta

Η επιστηµονική πρωτοπορία του Pico καταφέρνει να διεγείρει φυσικά το κολλαγόνο πετυχαίνοντας ανάπλαση και εξαφανίζοντας ουλές, πανάδες και τατουάζ όλων των χρωµάτων.

Στην Tzouma Clinic πρωτοπορούµε για µία ακόµα φορά και γινόµαστε το πρώτο ιατρείο στην Ελλάδα που χρησιµοποιεί το Discovery Pico Plus της Quanta System. Το πιο αποτελεσµατικό λέιζερ παγκοσµίως στην αφαίρεση δυσχρωµιών, ουλών, τατουάζ αλλά και στην ανάπλαση. Η δερµατολόγος Αναστασία Τζούµα και το εξειδικευµένο επιστηµονικό προσωπικό της Tzouma Clinic έχοντας λάβει ειδική εκπαίδευση στην Αµερική και την Ιταλία εφαρµόζουν µε απόλυτη επιτυχία το πιο ισχυρό και ευέλικτο laser. Χάρη στον πρωτοποριακό τρόπο δράσης του έχει τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις ακόµα και στα τατουάζ που παραδοσιακά µέχρι σήµερα αφαιρούνταν δύσκολα. Το λέιζερ Pico διοχετεύει την ενέργεια µε µικροσκοπικές δεσµίδες φωτός κάτω από την επιδερµίδα σε απειροελάχιστα κλάσµατα του δευτερολέπτου. Οι ακτίνες του ανοίγουν στην επιφάνεια διόδους που µοιάζουν µε τελίτσες. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες χωρίς να προκαλέσει κανένα σηµάδι εξωτερικά. Έτσι καταφέρνει να διορθώσει τις ουλές. Να σβήσει τις πανάδες, να απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και να εξαφανίσει τα τατουάζ. 

–  Σε τι διαφέρει από τα άλλα laser  

Η εξελιγµένη τεχνολογία του Pico διαφέρει στην διάρκεια παλµού του λέιζερ. Δηλαδή στον χρόνο που η ακτίνα έρχεται σε επαφή µε το δέρµα. Στο νέο αυτό laser ο χρόνος µετριέται σε picoseconds. Το «pico» είναι µία υποδιαίρεση του «nano». Πράγµα που σηµαίνει ότι τα picoseconds είναι 1.000 φορές µικρότερα κλάσµατα του δευτερολέπτου απ’ ότι τα nanoseconds βάσει των οποίων λειτουργούσαν παραδοσιακά µέχρι σήµερα τα περισσότερα λέιζερ. Αυτό σηµαίνει ότι το καινούριο laser µπορεί να χρησιµοποιεί υψηλότερη ένταση εξασφαλίζοντας µεγαλύτερη αποτελεσµατικότητα. Επίσης,  µεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στον µικρότερο χρόνο επαφής του δέρµατος µε την ακτίνα του. Καθώς τα χτυπήµατα απορροφώνται, η ενέργεια του λέιζερ διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη για σύσφιξη και λείανση των ρυτίδων δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσµα. Το σηµαντικό είναι ότι οι γειτονικοί ιστοί παραµένουν ανέπαφοι και οι θεραπείες δεν αφήνουν κανένα σηµάδι στην επιδερµίδα. Με µία συνεδρία pico laser µπορούµε να έχουµε πορσελάνινη επιδερµίδα χωρίς ατέλειες, πανάδες, ουλές ή σηµάδια από ακµή. Ο αριθµός των συνεδριών εξαρτάται από την περίπτωση.

Πανάδες & δυσχρωμίες

Οι πανάδες, οι κηλίδες, οι δυσχρωµίες, τα σηµάδια, η κίτρινη απόχρωση και η ερυθρότητα επιβαρύνουν πολύ περισσότερο την εικόνα µας απ’ ότι οι ρυτίδες. Ακόµα και σε ένα νέο πρόσωπο, που έχει σφιχτό δέρµα, τέτοια προβλήµατα µπορεί να προσθέσουν χρόνια στην εµφάνισή του. Να αφαιρέσουν πόντους από τη γοητεία του. ∆εν πρόκειται µόνο για την κοινή αντίληψη περί οµορφιάς. Είναι το πόρισµα µιας έρευνας που δηµοσιεύτηκε στο διεθνές επιστηµονικό περιοδικό «Εξέλιξη και Ανθρώπινη Συµπεριφορά». Απέδειξε ότι αυτά τα προβλήµατα προσθέτουν δέκα έως δώδεκα χρόνια στην ηλικία που δείχνουµε. Οι ερευνητές προέβαλαν σε πεντακόσιους παρατηρητές τις φωτογραφίες εκατοντάδων γυναικών όλων των ηλικιών, χωρίς άλλες πληροφορίες. Εκείνες που είχαν το πιο οµοιόµορφο δέρµα θεωρήθηκαν πιο υγιείς και πιο γοητευτικές από τις άλλες και πιο νέες από την ηλικία τους.

Εξαφάνιση µε µία µόνο εφαρµογή:

Οι κλασικές θεραπείες για τις πανάδες και το µέλασµα περιλαµβάνουν πίλινγκ στο ιατρείο και λευκαντικές κρέµες στο σπίτι. Διαδικασία δηλαδή που παίρνει χρόνο και δεν µπορεί να εφαρµοστεί το καλοκαίρι. Η επαναστατική τεχνολογία του Pico στοχεύει στα µελανινοκύτταρα. Τα διαλύει σε µικροσκοπικά σωµατίδια κι έτσι είναι πιο εύκολο για τον οργανισµό να τα αποµακρύνει. Για τις πανάδες αρκεί µία εφαρµογή για να εξαφανιστούν πλήρως. Στο µέλασµα απαιτούνται περισσότερες, ανάλογα µε το είδος και το βάθος του προβλήµατος. Συγχρόνως, το Pico βοηθά στην αναγέννηση του δέρµατος. Έτσι το νέο δέρµα που θα βγει στην επιφάνεια θα έχει πιο λευκό και οµοιόµορφο χρώµα συνολικά.

Ανάπλαση με ένα άγγιγμα

Με βαση τις κλασικες τεχνικες αναπλασης, πρέπει να προκληθεί ένα είδος τραυµατισµού στο δέρµα ώστε να τονωθεί η σύνθεση κολλαγόνου. Η τεχνολογία fractional σε συνδυασµό µε τους παλµούς του Pico µπορεί να ενεργοποιήσει την ανάπλαση χωρίς να χρειαστεί να προκαλέσει σοκ στα κύτταρα. Έτσι παρακινούµε τους ινοβλάστες να συνθέσουν κολλαγόνο. Όχι µόνο στις µικροπεριοχές που έχουµε στοχεύσει αλλά και σε όλα τα γειτονικά κύτταρα. Η fractional τεχνολογία είναι µία πολύ πιο ευγενής διαδικασία η οποία πετυχαίνει σηµαντικά αποτελέσµατα σε ένα πολύ πιο σύντοµο χρονικό διάστηµα απ’ ότι οι άλλες θεραπείες.

Ο συνδυασµός fractional µε Pico:

Η εφεύρεση του Pico µε τα εκατοµµύρια χτύπων ανά δευτερόλεπτο αλλάζει τα δεδοµένα και για τα κλασµατικά λέιζερ. Τώρα πια δεν αφήνουν τα σηµάδια τους στα κύτταρα που στοχεύουν. Αυτό συμβαίνει γιατί η διάρκεια του χτύπου είναι τόσο µικρή ώστε δεν µπορεί να προκαλέσει κανενός είδους τραυµατισµό. Χάρη σε αυτούς τους χτύπους οι ινοβλάστες διεγείρονται και συνθέτουν κολλαγόνο µέσα από µία εντελώς φυσική διαδικασία.

Πόσες εφαρµογές χρειάζονται:

Μία θεραπεία µε fractional Pico µπορεί να γυρίσει την ηλικία του δέρµατός µας αρκετά χρόνια πίσω. Αντικαταθιστώντας έτσι, πολλές από τις τεχνικές που κάναµε στο παρελθόν. Συγχρόνως, στην ίδια συνεδρία αντιµετωπίζονται όλα τα σηµάδια της ηλικίας. Σημάδια όπως κηλίδες, πανάδες, ευρυαγγείες, διεσταλµένοι πόροι, θαµπή όψη. Συνήθως απαιτούνται δύο εφαρµογές, σε απόσταση ενός µήνα µεταξύ τους. Αν όµως η φθορά είναι εκτεταµένη γίνονται περισσότερες επαναλήψεις. Τις πρώτες ηµέρες µετά την διαδικασία, το δέρμα θα είναι ερυθρό αλλά η ανάπλαση γίνεται γρήγορα. Έτσι µετά από κάθε θεραπεία, το δέρµα είναι όµορφο και ξεκούραστο χωρίς να έχει ταλαιπωρηθεί. Με τον µηχανισµό αυτό και συγκεκριµένο θεραπευτικό πρωτόκολλο το Discovery Pico Laser χρησιµοποιείται µε άριστα αποτελέσµατα στα δυσκολότερα περιστατικά όπως οι ουλές ακµής και οι ραγάδες. Το Discovery Pico Laser της Quanta Systems µπορεί να αντιµετωπίσει και πληθώρα κλινικών νοσηµάτων µε µεγάλη επιτυχία. Με τα κατάλληλα θεραπευτικά πρωτόκολλα της Tzouma Clinic εφαρµόζεται το laser σε περιπτώσεις ονυχοµυκητίασης, φλεγµονώδους ακµής, ροδόχρου νόσου καθώς και ποικιλοδέρµατος civatte δηλαδή της ποικιλοδερµίας που συχνά εµφανίζεται στην περιοχή του ντεκολτέ.

Αφαίρεση τατουάζ

Το απολυτης ακριβειας Discovery Pico Laser στοχεύει µε φωτοµηχανικό τρόπο στα µόρια χρωστικής. Απορροφάται από αυτά και τα καταστρέφει αφήνοντας ανέπαφο τον παρακείµενο ιστό του δέρµατος. Με τη χρήση ισχυρών παλµών ενέργειας σε picoseconds, τα σωµατίδια της χρωστικής θρυµµατίζονται σε µια πολύ λεπτή «σκόνη», η οποία είναι ευκολότερο να αποµακρυνθεί από το σώµα. Την ίδια στιγµή, όπως συµβαίνει φυσιολογικά µετά από κάθε εφαρµογή λέιζερ, διεγείρονται οι µηχανισµοί ανάπλασης του δέρµατος. Έτσι, ενώ τα µόρια της χρωστικής αποµακρύνονται µε απόλυτα ασφαλή τρόπο. Χωρίς καµία απολύτως επιπλοκή, ξεκινά η σύνθεση νέου δέρµατος στην περιοχή όπου κάποτε υπήρχε το τατουάζ.

Πώς σβήνουν τα τατουάζ:

Μέχρι τώρα, τα λέιζερ αποµάκρυνσης τατουάζ δεν µπορούσαν να σβήσουν µε την ίδια επιτυχία όλα τα χρώµατα. Το Discovery Pico Laser Tattoo Removal της Quanta Systems συνδυάζει 4 λέιζερ: fractional στα 1064, nd-yag στα 1064, Q-switch στα 694, ruby laser στα 532. Ανάλογα µε το χρώµα, το βάθος και το είδος του µελανιού επιλέγουµε το κατάλληλο λέιζερ. Οπότε τα αποτελέσµατα είναι εντυπωσιακά. Επιπλέον, η θεραπεία συµπληρώνεται πάντα µε fractional pico laser που επιταχύνει την ανάπλαση και την επούλωση. Η νέα τεχνολογία µπορεί να αφαιρέσει ακόµα και τα δύσκολα µπλε και πράσινα χρώµατα µε τη βοήθεια των τεσσάρων λέιζερ που συνδυάζει.

Πόσες συνεδρίες χρειάζονται:

Ο αριθµός των συνεδριών που απαιτούνται για την αφαίρεση ενός τατουάζ εξαρτάται από την έκταση και τα χρώµατα του σχεδίου. Αλλά και την κατάσταση του δέρµατος. Για παράδειγµα, για ένα µικρό απλό τατουάζ απαιτούνται περίπου 4 επισκέψεις, ενώ για ένα µεγαλύτερο 8. Το µεσοδιάστηµα ανάµεσα σε κάθε θεραπεία είναι από 4 έως 6 εβδοµάδες. Ωστόσο, όσο µεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσµατα. Αυτό συμβαίνει γιατί το µελάνι που έχει διασπαστεί χρειάζεται από 1 έως και 4 µήνες προκειµένου να αποµακρυνθεί από την λεµφική κυκλοφορία. Η διαφορά µε το Discovery Pico Laser Tattoo Removal της Quanta Systems γίνεται ορατή από την πρώτη κιόλας εφαρµογή.

Tο πιο ισχυρό και ευέλικτο laser που χάρη στον πρωτοποριακό τρόπο δράσης του έχει τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις ακόμα και στα τατουάζ που παραδοσιακά μέχρι σήμερα αφαιρούνταν δύσκολα

1000

φορές μικρότερα από τα nanoseconds είναι τα picoseconds, η μονάδα μέτρησης του χρόνου διάρκειας των παλμών του Pico

You cannot copy content of this page