Skip to main content

Countouring με νήματα COG

Για το πρόσωπο που χαλαρώνει και χάνει το σφιχτό περίγραμμά του, οι γιατροί δεν είχαν μέχρι τώρα μη χειρουργική άμεση λύση. Σήμερα, η δερματολόγος DrΑναστασία Τζούμα εφαρμόζει την ασφαλή μέθοδο σύσφιξης του περιγράμματος με νήματα cog ή αλλιώς lifting με νήματα.

Τα νήματα COG είναι πολύ λεπτά απορροφήσιμα ράμματα που φέρουν στην επιφάνεια τους πολυάριθμες μικρές ακίδες. Η ιδιαιτερότητα τους αυτή τους δίνει το πλεονέκτημα να προσφέρουν ανόρθωση των ιστών όταν τοποθετούνται στο πρόσωπο.

Στη Τzouma Clinic η Dr Αναστασία Τζούμα χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα νήματα cog 10D για ισχυρότερη δράση αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος. Καθώς εισάγονται στον οργανισμό τα νήματα εκτός από το άμεσο αποτέλεσμά τους στη διόρθωση της χαλάρωσης έχουν επιπλέον τριπλή δράση στην αντιγήρανση.

  • Προκαλούν μια επιθυμητή αντίδραση τύπου ξένου σώματος που διεγείρει τη σύνθεση νέου κολλαγόνου
  • Προκαλούν διέγερση των ινών ελαστίνης και του υαλουρονικού οξέος, ουσιών που συμμετέχουν στην νεανική όψη της επιδερμίδας
  • Χαλαρώνουν τον τόνο των μυών βοηθώντας έτσι στη μείωση των δυναμικών αλλά και στατικών ρυτίδων
– Πως γίνεται η τοποθέτηση των νημάτων COG;

Η τοποθέτηση γίνεται στον χώρο του ιατρείου χωρίς τομές και γενική νάρκωση. Χρησιμοποιούνται εξαιρετικά λεπτές, ειδικές κάνουλες που φέρουν το νήμα στο εσωτερικό τους. Αρχικά προηγείται από την Dr Αναστασία Τζούμα αξιολόγηση του προβλήματος και προσεκτικός σχεδιασμός της ακριβούς θέσης τοποθέτησης των νημάτων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ακολουθεί τοπική αναισθησία στο σημείο όπου θα ακολουθήσει η εισαγωγή του νήματος. Στην συνέχεια με την απλή εισαγωγή της κάνουλας στο δέρμα και την προσεκτική απομάκρυνση της, το εσωτερικό νήμα μένει και γαντζώνει στη θέση που έχει προκαθοριστεί, τραβώντας και αναρτώντας το δέρμα στη θέση που επιθυμούμε για ένα ωραίο φυσικό αποτέλεσμα. Τα νήματα μπαίνουν πάντα σε ζεύγη. Τοποθετούνται δυο νήματα σε κάθε πλευρά ώστε η Dr Αναστασία Τζούμα να τα δέσει στο σημείο εισόδου αφού προηγουμένως έχει ανορθώσει το δέρμα στο σημείο που επιθυμεί. Με τον τρόπο αυτό το δέρμα ανορθώνεται δυνατά και με μεγάλη σταθερότητα.

– Πως θα είμαι αμέσως μετά;

Πρόκειται για μία σχετικά απλή διαδικασία για έναν έμπειρο ιατρό, με την οποία επιτυγχάνεται ανόρθωση του προσώπου, των ζυγωματικών καθώς και βελτίωση του περιγράμματος ΑΜΕΣΑ στον χώρο του ιατρείου και μέσα σε λίγα λεπτά. Οι κάνουλες που χρησιμοποιούνται είναι ατραυματικές και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές δραστηριότητες του άμεσα. Συχνά υπάρχει μια μικρή πτύχωση του δέρματος στα σημεία ανάρτησης η οποία είναι προσωρινή και υποχωρεί συνήθως σε 2-3 ημέρες. Σπανιότερα υπάρχουν μικρές εκχυμώσεις ή οίδημα σε κάποια πλευρά.

– Ποιο είναι το υλικό των νημάτων COG;

Τα νήματα είναι φτιαγμένα από polydioxanone PDO, το οποίο είναι κλινικά δοκιμασμένο και 100% αφομοιώσιμό υλικό.

– Ποια είναι τα αποτελέσματα και πόσο διαρκούν;

Το πρόσωπο αποκτάει υγιή και νεανική όψη ενώ η επιδερμίδα φαίνεται άμεσα πιο σφριγηλή. Τα αποτελέσματα του contouring με νήματα COG είναι ορατά αμέσως χάρη στο εφέ του lifting. Το πιο σημαντικό είναι ότι η εικόνα βελτιώνεται μέρα με τη μέρα. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει πως μετά την εισαγωγή του νήματος ο οργανισμός αρχίζει να παράγει κολλαγόνο, ελαστίνη και υαλουρονικό οξύ γύρω από αυτό. Το υλικό εξαφανίζεται σε 8-10 μήνες και αντικαθίσταται από ίνες κολλαγόνου σε συγκεκριμένη διάταξη. Το αποτέλεσμα διαρκεί 18-24 μήνες ανάλογα πάντα με την περίπτωση και τον αριθμό των νημάτων, χάρη στο φαινόμενο της κολλαγονογένεσης, που είναι υπεύθυνο για την σύσφιξη και την ανάπλαση της επιδερμίδας.

Στη Τzouma Clinic, η Dr Αναστασία Τζούμα χρησιμοποιεί τα πιο σύγχρονα νήματα COG 10D για ισχυρότερη δράση αλλά και μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματος

PDO

Polydioxanone είναι το κλινικά δοκιμασμένο και 100% αφομοιώσιμο υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένα τα COG

ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Countouring με νήματα COG
Countouring με νήματα COG

You cannot copy content of this page