Skip to main content

Χαρτογράφηση Σπίλων με FotoFinder Bodystudio ATBM

Η δερματοσκόπηση είναι μια ειδική απεικονιστική μέθοδος που αφορά τους σπίλους.

Η χαρτογράφηση σπίλων γίνεται με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου που ονομάζεται δερματοσκόπιο. Το δερματοσκόπιο επιτρέπει την μεγέθυνση της εικόνας του σπίλου. Τη λεπτομερή εξέταση των επιμέρους χαρακτηριστικών του και την τελική αξιολόγηση του με βάση τα δερματοσκοπικά κριτήρια. Με τη βοήθεια φωτογραφικής μηχανής και ειδικού λογισμικού σε ηλεκτρονικό υπολογιστή γίνεται καταγραφή όλων των σπίλων σε όλο το σώμα. Λεπτομερής εξέταση των υπόπτων για κακοήθεια και αποθήκευση της δερματοσκοπικής τους εικόνας, ώστε να είναι δυνατή η παρακολούθηση τους. Η εξέταση αυτή ονομάζεται χαρτογράφηση και πρέπει να γίνεται μία φορά το χρόνο, εκτός αν κριθεί απαραίτητη η επανεξέταση κάποιου σπίλου σε συντομότερο χρονικό διάστημα.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν στο σώμα τους σπίλους (ελιές). Όμως με την πάροδο του χρόνου και την έκθεση στον ήλιο, οι σπίλοι αυξάνονται σε αριθμό. Αλλάζουν σχήμα, μέγεθος ή και χρώμα και πολλές φορές υπάρχει κίνδυνος εναλλαγής τους σε μελάνωμα. Το μελάνωμα είναι ένας κακοήθης όγκος. Ο οποίος μπορεί να εμφανιστεί τόσο σε έδαφος προυπάρχοντος σπίλου, όσο και επί υγιούς δέρματος με την κλινική εικόνα ενός σπίλου.

Επομένως η δερματοσκόπηση είναι ζωτικής σημασίας για όλους τους ασθενείς. Κυρίως για άτομα με μεγάλο αριθμό σπίλων (50-100). Ανοιχτό φωτότυπο, καθώς και με ιστορικό μελανώματος στην οικογένεια. Ωστόσο η χειρουργική αφαίρεση των υπόπτων για κακοήθεια σπίλων, είναι ο μόνος τρόπος που μειώνει ουσιαστικά τον κίνδυνο αναπτύξεως μελανώματος.

Στο ιατρείο διαθέτουμε ένα από τα πιο σύγχρονα συστήματα ψηφιακής δερματοσκόπησης – χαρτογράφησης fotofinder για την καλύτερη και πιο ασφαλή παρακολούθηση των ασθενών μας.

Η χαρτογράφηση με το νέο Fotofinder Studio ATBM μας δίνει ολόσωμη ψηφιακή απεικόνιση με πλήρη και αναλυτική εικόνα κάθε σπίλου

50

Τα άτομα που έχουν περισσότερους από 50 σπίλους θα πρέπει να κάνουν χαρτογράφηση τουλάχιστον μια φορά το χρόνο

ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

You cannot copy content of this page