Skip to main content

Ανάπλαση με Laser / Fraxel, Pico & CO2

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των laser Fraxel, Pico και CO2 σβήνουμε ρυτίδες, ουλές ακμής, χαλάρωση, ραγάδες, πανάδες και τατουάζ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ απλή αποθεραπεία.

Παλαιότερα οι γιατροί διέγειραν τους μηχανισμούς της ανάπλασης προκαλώντας ένα είδος τραυματισμού στο δέρμα ώστε να τονωθεί η σύνθεση κολλαγόνου. Ωστόσο τώρα πια τα laser έχουν εξελιχθεί τόσο ώστε μπορούν να ενεργοποιήσουν την ανάπλαση χωρίς να χρειαστεί να προξενήσουν σοκ στα κύτταρα. Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία των laser Fraxel, Pico και CO2 παρακινούμε τους ινοβλάστες να συνθέσουν κολλαγόνο όχι μόνο στις μικροπεριοχές που έχουμε στοχεύσει αλλά και σε όλα τα γειτονικά κύτταρα. Ρυτίδες, ουλές ακμής, χαλάρωση, ραγάδες, πανάδες και τατουάζ σβήνουν σε ένα πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα απ’ ότι με άλλες θεραπείες με πολύ πιο απλή αποθεραπεία.

Discovery Pico laser: το θαύμα των laser

Στην Tzouma Clinic πρωτοπορούμε για μία ακόμα φορά και γινόμαστε το πρώτο ιατρείο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το Discovery Pico Plus της Quanta System, το πιο αποτελεσματικό λέιζερ παγκοσμίως στην αφαίρεση δυσχρωμιών, ουλών, τατουάζ αλλά και στην ανάπλαση. Η ιατρός-δερματολόγος Αναστασία Τζούμα και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Tzouma Clinic έχοντας λάβει ειδική εκπαίδευση στην Αμερική και την Ιταλία εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία το πιο ισχυρό και ευέλικτο laser που χάρη στον πρωτοποριακό τρόπο δράσης του έχει τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις ακόμα και στα τατουάζ που παραδοσιακά μέχρι σήμερα αφαιρούνταν δύσκολα. Το λέιζερ Pico διοχετεύει την ενέργεια με μικροσκοπικές δεσμίδες φωτός κάτω από την επιδερμίδα σε απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι ακτίνες του ανοίγουν στην επιφάνεια διόδους που μοιάζουν με τελίτσες. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες χωρίς να προκαλέσει κανένα σημάδι εξωτερικά. Έτσι καταφέρνει να διορθώσει τις ουλές, να σβήσει τις πανάδες, να απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και να εξαφανίσει τα τατουάζ. 

– Σε τι διαφέρει από τα άλλα laser
 • Η εξελιγμένη τεχνολογία του Pico διαφέρει στην διάρκεια παλμού του λέιζερ, δηλαδή στον χρόνο που η ακτίνα έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Στο νέο αυτό laser ο χρόνος μετριέται σε picoseconds. Το «pico» είναι μία υποδιαίρεση του «nano», πράγμα που σημαίνει ότι τα picoseconds είναι 1.000 φορές μικρότερα κλάσματα του δευτερολέπτου απ’ ότι τα nanoseconds βάσει των οποίων λειτουργούσαν παραδοσιακά μέχρι σήμερα τα περισσότερα λέιζερ. 
 • Αυτό σημαίνει ότι το καινούριο laser μπορεί να χρησιμοποιεί υψηλότερη ένταση εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα αλλά και μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στον μικρότερο χρόνο επαφής του δέρματος με την ακτίνα του. Καθώς τα χτυπήματα απορροφώνται, η ενέργεια του λέιζερ διεγείρει το κολλαγόνο και την ελαστίνη για σύσφιξη και λείανση των ρυτίδων δίνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 
 • Το σημαντικό είναι ότι οι γειτονικοί ιστοί παραμένουν ανέπαφοι και οι θεραπείες δεν αφήνουν κανένα σημάδι στην επιδερμίδα. Με μία συνεδρία pico laser μπορούμε να έχουμε πορσελάνινη επιδερμίδα χωρίς ατέλειες, πανάδες, ουλές ή σημάδια από ακμή. Ο αριθμός των συνεδριών εξαρτάται από την περίπτωση. 

Ο συνδυασμός fractional με Pico: Η εφεύρεση του Pico με τα εκατομμύρια χτύπων ανά δευτερόλεπτο αλλάζει τα δεδομένα και για τα κλασματικά λέιζερ. Τώρα πια δεν αφήνουν τα σημάδια τους στα κύτταρα που στοχεύουν γιατί η διάρκεια του χτύπου είναι τόσο μικρή ώστε δεν μπορεί να προκαλέσει κανενός είδους τραυματισμό. Χάρη σε αυτούς τους χτύπους οι ινοβλάστες διεγείρονται και συνθέτουν κολλαγόνο μέσα από μία εντελώς φυσική διαδικασία. 

Πόσες εφαρμογές χρειάζονται: Μία θεραπεία με fractional Pico μπορεί να γυρίσει την ηλικία του δέρματός μας αρκετά χρόνια πίσω και να αντικαταστήσει πολλές από τις επώδυνες τεχνικές που κάναμε στο παρελθόν. Συγχρόνως, στην ίδια συνεδρία αντιμετωπίζονται όλα τα σημάδια της ηλικίας όπως κηλίδες, πανάδες, ευρυαγγείες, διεσταλμένοι πόροι, θαμπή όψη. Συνήθως απαιτούνται δύο εφαρμογές, σε απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους, αν όμως η φθορά είναι εκτεταμένη γίνονται περισσότερες επαναλήψεις. Τις πρώτες ημέρες μετά την διαδικασία θα είναι ερυθρό αλλά η ανάπλαση γίνεται γρήγορα. Έτσι μετά από κάθε θεραπεία, το δέρμα είναι όμορφο και ξεκούραστο χωρίς να έχει ταλαιπωρηθεί. Με τον μηχανισμό αυτό και συγκεκριμένο θεραπευτικό πρωτόκολλο το Discovery Pico Laser χρησιμοποιείται με άριστα αποτελέσματα στα δυσκολότερα περιστατικά όπως οι ουλές ακμής και οι ραγάδες. 

“Η επιστημονική πρωτοπορία του Pico καταφέρνει να διεγείρει φυσικά το κολλαγόνο πετυχαίνοντας βαθιά ανάπλαση και εξαφανίζοντας ουλές, πανάδες και τατουάζ όλων των χρωμάτων”

DR. ANASTASIA TZOUMA

Fraxel Restore Dual: το laser της νέας εποχής

– Ανάπλαση

Η τεχνολογική υπεροχή του Fraxel Dual Restore το κάνει ιδανικό για την ενεργοποίηση των φυσικών μηχανισμών ανάπλασης χωρίς να τραυματιστεί η επιδερμίδα και χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας. Το Fraxel έχει την έγκριση του Αμερικάνικου Οργανισμού Φαρμάκων (FDA) για τις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Ρυτίδες γύρω από τα μάτια
 • Ουλές ακμής και χειρουργικές 
 • Kηλίδες, πανάδες (μελαγχρωματικές αλλοιώσεις)
 • Μέλασμα (Μάσκα εγκυμοσύνης)
 • Ακτινικές υπερκερατώσεις (προκαρκινικές αλλοιώσεις)
 • Skin resurfacing
 • Ραβδώσεις (ραγάδες)

Η θεραπεία με το Fraxel™ βοηθάει να αποκτήσουμε πιο φρέσκια και νεανική επιδερμίδα σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και χέρια, να μειώσουμε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια και να βελτιώσουμε την εμφάνιση σημαδιών από ακμή και χειρουργικές ουλές. Οι ασθενείς βλέπουν άμεσα αποτελέσματα από την πρώτη κιόλας θεραπεία ενώ το μέγιστο όφελος γίνεται ορατό μετά από 3 έως 5 θεραπείες.

Πώς γίνεται η ανάπλαση: Η θεραπεία Fraxel διεγείρει την φυσική διαδικασία επούλωσης του ίδιου του οργανισμού, η οποία αναπλάθει το κατεστραμμένο δέρμα κάνοντάς το φρέσκο, λαμπερό και υγιές. Έτσι εξασφαλίζει δύο επίπεδα αποτελεσμάτων, τα άμεσα και τα προοδευτικά. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης θεραπείας, το δέρμα θα είναι πιο λαμπερό και με καλύτερο τόνο. Η βελτίωση του δέρματος θα συνεχίζεται και θα είναι θεαματική με τα επιθυμητά αποτελέσματα να είναι ορατά μέσα στους τρεις με έξι επόμενους μήνες, καθώς οι βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος συνεχίζουν την επούλωση.

– Φωτογήρανση

Η ηλιακή ακτινοβολία καταστρέφει τις ίνες του κολλαγόνου και της ελαστίνης ενώ συγχρόνως εμποδίζει και την παραγωγή νέων. Το αποτέλεσμα είναι ένα δέρμα πρόωρα γερασμένο. Συγχρόνως, η ακτινοβολία επηρεάζει και τη λειτουργία των μελανινοκυττάρων τα οποία, αντί να εκκρίνουν ομοιόμορφα τη μελανίνη, τη συσσωρεύουν σε ένα συγκεκριμένο σημείο δημιουργώντας τις πανάδες. Η «γόμα» που σβήνει τις φθορές του ήλιου είναι το Fraxel. Εξαιτίας της τεχνολογίας με τις τελίτσες, το λέιζερ διεισδύει στοχευμένα στο δέρμα και επιδρά σε συγκεκριμένα κύτταρα αφήνοντας τους γειτονικούς ιστούς ανέπαφους. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να διορθώσουμε όλες τις βλάβες της φωτογήρανσης, από τις δυσχρωμίες μέχρι τις λεπτές ρυτίδες και τη χαλάρωση. 

Πώς γίνεται η θεραπεία: Για μία κούρα ανανέωσης αρκεί μία εφαρμογή, για να ολοκληρωθεί όμως η θεραπεία χρειάζονται τρεις επαναλήψεις, σε απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους. Παράλληλα απλώνουμε ειδικές κρέμες με αναπλαστικούς παράγοντες στο σπίτι. Είναι απαραίτητη η καθημερινή χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας 15-30. Πρέπει να αποφεύγεται η απευθείας έκθεση στον ήλιο κατά την διάρκεια της επούλωσης και επί 2 έως 3 μήνες μετά την τελευταία θεραπεία. Για επιπλέον προστασία φοράμε καπέλο.

– Ουλές & σημάδια ακμής

Οι ουλές της ακμής είναι ένα από τα συχνότερα αισθητικά προβλήματα που απασχολούν τη νεαρή ηλικία. Το laser Fraxel Restore είναι η εγκεκριμένη θεραπεία αντιμετώπισής τους από το FDA της Αμερικής. 

Πώς δρα το Fraxel: Οι ουλές είναι περιοχές αποχρωματισμένου ινώδους ιστού με διαταραγμένη παραγωγή κολλαγόνου. Για να αντιμετωπιστούν τα σημάδια χρειάζεται να αποκατασταθεί η λειτουργία των ινοβλαστών. Έτσι θα δημιουργηθεί καινούργιο κολλαγόνο το οποίο θα διορθώσει την υφή και το χρώμα της ουλής. Το κλασματικό λέιζερ καταφέρνει τόσο να απομακρύνει τον κατεστραμμένο ιστό όσο και να παρακινήσει το σχηματισμό νέου και υγιούς. 

Η εφαρμογή: Η διαδικασία διαρκεί 15 έως 20 λεπτά, χρειάζεται τοπική χρήση αναισθητικής κρέμας ενώ κατά τη διάρκεια της θεραπείας διοχετεύεται κρύος αέρας στην περιοχή της εφαρμογής κάνοντάς την πολύ καλά ανεκτή. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει μόνο ένα ήπιο ερύθημα και οίδημα στην περιοχή το οποίο διαρκεί από 2 έως 5 εικοσιτετράωρα ανάλογα με την θεραπεία. Συνήθως απαιτούνται 2 έως 5 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και την βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3 έως 6 εβδομάδων.

Μετά τη θεραπεία: Τα αποτελέσματα είναι άμεσα αλλά και προοδευτικά. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες το δέρμα φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές. Σταδιακά, καθώς οι βαθύτερες στιβάδες συνεχίζουν την επούλωση με την ενεργοποίηση των ινοβλαστών και την παραγωγή νέου κολλαγόνου, το δέρμα βελτιώνεται. Σε 2 έως 3 μήνες είναι πιο λείο, λαμπερό και σφριγηλό ενώ διορθώνονται τόσο οι ερυθρές ουλές όσο και οι λευκές, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον με οποιοδήποτε άλλο λέιζερ.

– Ραγάδες

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η αποτελεσματικότητα της θεραπείας των ραγάδων εξαρτάται από τη φάση στην οποία βρίσκονται. Όταν είναι κόκκινες, η θεραπεία τους είναι επιτυχημένη. Όταν όμως περνάει ο καιρός, παλιώνουν, λευκαίνουν και γίνονται πιο επίμονες. Οι ινοβλάστες νεκρώνονται και οι συμβατικές θεραπείες αποτυγχάνουν. Η πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση γίνεται με το Laser Fraxel Restore Dual, το οποίο έχει πάρει επίσημα έγκριση από το FDA για το σκοπό αυτό.

Πώς δρα: Tο laser παράγει χιλιάδες μικροσκοπικές αλλά βαθιές στήλες θερμικής ανάπλασης microthermal. Είναι το μόνο laser το οποίο μπορεί να περάσει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και να ενεργοποιήσει το κολλαγόνο χωρίς να καταστρέψει τις επιφανειακές στιβάδες. Στοχεύει το 6 έως και 50 % της επιφάνειας του δέρματος ενώ το υπόλοιπο 50 έως 95 % παραμένει ανέπαφο και μέσω των ινοβλαστών οδηγεί στην ταχύτατη επούλωση και αποκατάσταση. Συνήθως απαιτούνται 2 έως 5 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση και τη βαρύτητα του προβλήματος με μεσοδιαστήματα 3 έως 6 εβδομάδων. Η θεραπεία συμπληρώνεται με αναπλαστικές κρέμες.

Fractional CO2: Η οικονομική και ασφαλής επιλογή για την ανάπλαση του δέρματος

Η επαναστατική τεχνολογία fractional CO2 επιτρέπει την «ψηφιακή επεξεργασία» του δέρματος και τη διόρθωση των ατελειών του κύτταρο προς κύτταρο. Το λέιζερ διοχετεύει την ενέργεια με μικροσκοπικές δεσμίδες φωτός κάτω από την επιδερμίδα και οι ακτίνες του ανοίγουν στην επιφάνεια διόδους που μοιάζουν με τελίτσες. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες χωρίς να προκαλέσει κανένα σημάδι εξωτερικά. Έτσι καταφέρνει να διορθώσει τις ουλές, να σβήσει τις πανάδες, να απαλύνει τις ρυτίδες. Στην Tzouma Clinic διαθέτουμε το υπερσύγχρονο laser της quanta systems το οποίο δεν είναι ένα τυπικό CO2 laser αλλά συνδυάζει ταυτόχρονα στον ίδιο παλμό και το erbium glass laser, δηλαδή την τεχνολογία του fraxel laser, σε μικρότερο σαφώς βαθμό, και με αυτό τον τρόπο δίνει εξαιρετικά ασφαλή αποτελέσματα πολύ πιο εντυπωσιακά και πιο γρήγορα από ένα οποιοδήποτε CO2 laser. 

– Σε τι διαφέρει το fractional CO2 από το κλασικό laser CO2;

Το διαφορά του από το laser resurfacing CO2 είναι ότι δεν προκαλεί εκτεταμένο ερεθισμό αλλά δρα επιλεκτικά. Η κλασματική τεχνολογία fractional στοχεύει σε μικροσκοπικές περιοχές του δέρματος οι οποίες δεν ξεπερνούν την έκταση μίας τελείας. Με αυτόν τον τρόπο προκαλούνται μικροσκοπικοί τραυματισμοί. Έτσι παρακινούνται οι ινοβλάστες να συνθέσουν κολλαγόνο, δηλαδή καινούργιο δέρμα, όχι μόνο στις μικροπεριοχές που έχουν στοχευθεί αλλά και σε όλα τα γειτονικά κύτταρα. 

– Πώς δρα το fractional CO2;

Οι ακτίνες του laser είναι εξαιρετικά μικρές κι έτσι ο «τραυματισμός» που προκαλούν στο δέρμα είναι ελάχιστος. Κάθε φορά που το fractional laser περνά πάνω από το πρόσωπο αφαιρεί με τρόπο ακριβή και ελεγχόμενο ορισμένα από τα εξωτερικά στρώματα του δέρματος στο κατάλληλο βάθος. Ακολουθεί η επούλωση του δέρματος που είναι ταχύτατη χάρη στο νέο κολλαγόνο και την ελαστίνη που παράγονται και αναπλάθουν την επιδερμίδα, αλλά και στο περιβάλλον υγιές δέρμα που έρχεται να καλύψει τις μικροσκοπικές κουκκίδες που δημιούργησε το fractional laser. Το αποτέλεσμα είναι μια ανανεωμένη επιδερμίδα χωρίς σημάδια, ουλές, πανάδες, λεπτές ρυτίδες και φανερά αναζωογονημένη χάρη στις νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης που την στηρίζουν και της χαρίζουν σπαργή.

– Πώς θα είναι το πρόσωπο μετά τη θεραπεία;

Μετά τη θεραπεία το πρόσωπο είναι κοκκινισμένο για τις πρώτες 2-4 ημέρες και ελαφρώς πρησμένο. Η σύνθεση του κολλαγόνου ξεκινάει αμέσως και ολοκληρώνεται ακόμη και 6 μήνες μετά τη θεραπεία. Οι επισκέψεις επαναλαμβάνονται 2 έως 4 φορές, ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος, σε απόσταση τριών εβδομάδων μεταξύ τους. 

– Ποια προβλήματα αντιμετωπίζονται με το fractional CO2;

Χάρη στη δράση στο κολλαγόνο, το fractional CO2 είναι ιδανικό για:

 • Σημάδια από ακμή: Το fractional λέιζερ καταφέρνει τόσο να απομακρύνει το κατεστραμμένο από την ακμή δέρμα όσο και να παρακινήσει το σχηματισμό νέου. Γρήγορα αποτελέσματα με την πιο οικονομική λύση.
 • Ραγάδες: Είναι εντυπωσιακή η δράση του τόσο στις κόκκινες όσο και στις λευκές ραγάδες χάρη στη ταυτόχρονη στόχευση των δύο laser, erbium glass και CO2 ταυτόχρονα. 
 • Δυσχρωμίες (πανάδες, κηλίδες): Καθώς το λέιζερ διεγείρει τη σύνθεση του κολλαγόνου, το καινούργιο δέρμα που σχηματίζεται δεν υποφέρει από δυσχρωμίες. Κάποια στιγμή τα προβλήματα ενδέχεται να επανεμφανιστούν, οπότε επαναλαμβάνουμε τη θεραπεία.
 • Λεπτές & βαθιές ρυτίδες: Με το fractional CO2 η λειτουργία των ινοβλαστών και οι ρυτίδες γεμίζουν με το φυσικό κολλαγόνο που συνθέτει ο οργανισμός. 
 • Ανοιχτοί πόροι: Η θερμική ενέργεια του λέιζερ προκαλεί μία φλεγμονώδη αντίδραση στο δέρμα η οποία έχει σαν αποτέλεσμα τη συρρίκνωση. 

ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

You cannot copy content of this page