Skip to main content

Αφαίρεση Θηλωμάτων με Laser CO2

Η θεραπεία με CO2 Laser υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα και αποτελεί μια αναίμακτη μέθοδο για την αφαίρεση θηλωμάτων που δεν αφήνει σημάδια και ουλές.

Τα θηλώματα ή ακροχόρδονες είναι μικρές καλοήθεις υπερπλαστικές αλλοιώσεις του δέρματος που μοιάζουν σαν να κρέμονται από το δέρμα. Συνήθως είναι στο χρώμα του δέρματος ή πιο σκουρόχρωμα. Πολλοί τα χαρακτηρίζουν ως κρεατοελιές, αλλά δεν είναι ελιές. Εμφανίζονται συχνότερα στο λαιμό, στα βλέφαρα, στις μασχάλες και στη βουβωνική χώρα. Δεν προκαλούν κανένα σύμπτωμα, παρά μόνο αν τραυματιστούν που μπορεί να έχουν πόνο ή να αιμορραγήσουν.

– Σε τι οφείλονται τα θηλώματα;

Τα θηλώματα οφείλονται στον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (ΗPV). Παράγοντες που προδιαθέτουν στην εμφάνιση τους είναι η παχυσαρκία, ο σακχαρώδης διαβήτης, η εγκυμοσύνη και η τριβή της περιοχής.

– Σωματικό βάρος και Θηλώματα

Στα υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος εμφάνισης θηλωμάτων , λόγω εντονότερης εφίδρωσης. Επίσης, τα παχύσαρκα άτομα έχουν περισσότερες πτυχές στο δέρμα άρα και τριβή με αποτέλεσμα να ευνοούν την ανάπτυξη των ιών ανθρωπίνων θηλωμάτων.

– Θηλώματα και εγκυμοσύνη

Τα θηλώματα συνήθως αυξάνονται σε μέγεθος και πολλαπλασιάζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Πιθανόν αυτό να προκύπτει από την αύξηση του σωματικού βάρους και από τις ορμονικές μεταβολές που σημειώνονται στην περίοδο της κύησης.

Μιας και τα θηλώματα οφείλονται σε ιό του δέρματος υπάρχει πάντα κίνδυνος υποτροπής καθώς και κίνδυνος εμφάνισης νέων βλαβών – γι’ αυτό είναι απαραίτητη η άμεση απομάκρυνση τους προκειμένου να μειωθεί το φορτίο του ιού και συνεπώς η μεταδοτικότητα του στο δέρμα μας

– Πώς αντιμετωπίζονται;

Οι περισσότεροι ασθενείς επιθυμούν να αφαιρέσουν τα θηλώματα επειδή τα θεωρούν ενοχλητικά. Η πιο αποτελεσματική θεραπεία αισθητικά είναι η αφαίρεση τους με χρήση χειρουργικού Co2 laser ή με διαθερμοπηξία. Σπανιότερα μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με κρυοπηξία ή χειρουργική εκτομή.

– Πως δρα το laser co2 στην απομάκρυνση των θηλωμάτων;
  • Σε μία συνεδρία
  • Αναίμακτα, χωρίς σημάδια και ουλές
  • Απομάκρυνση θηλωμάτων με Laser CO2

Η θεραπεία με CO2 Laser υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων που χρησιμοποιούνται σήμερα και αποτελεί μια αναίμακτη μέθοδο, που δεν αφήνει σημάδια και ουλές. Αυτό συμβαίνει, διότι το Laser διοξειδίου του άνθρακα εξαλείφει στοχευμένα τη βλάβη, χωρίς να επηρεάζεται το παρακείμενο υγιές δέρμα. Με αυτόν τον τρόπο, περιορίζεται ο πόνος και το αίσθημα καύσου μετά την συνεδρία και επιτυγχάνεται ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Οι ασθενείς, μάλιστα, μπορούν να επιστρέψουν πιο άμεσα στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

– Τι πρέπει να προσέξω μετά την αφαίρεση των θηλωμάτων με το co2 laser;

Η περιοχή που αφαιρέθηκαν τα θηλώματα θα πρέπει να παραμείνει καθαρή και στεγνή για λίγες ημέρες για να ξεραθούν και να πέσουν οι υπολοιματικές βλάβες. Οι ιατροί της Tzouma Clinic θα σας δώσουν αναλυτικές και πλήρεις οδηγίες για την φροντίδα της επιδερμίδας σας μετά από την όλη διαδικασία.

– Υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης των θηλωμάτων;

Μιας και τα θηλώματα οφείλονται σε ιό του δέρματος υπάρχει πάντα κίνδυνος υποτροπής καθώς και κίνδυνος εμφάνισης νέων βλαβών. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η άμεση απομάκρυνση τους προκειμένου να μειωθεί το φορτίο του ιού και συνεπώς η μεταδοτικότητα του στο δέρμα μας. Οι ιατροί της Tzouma Clinic θα σας συμβουλέψουν για την συμπληρωματική λήψη βιταμινών ή άλλων σκευασμάτων εάν κρίνουν απαραίτητη την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

CO2

To laser CO2 υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων και δεν αφήνει σημάδια και ουλές

ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΩΔΥΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΣΧΟΛΙΕΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΣΗΜΑΔΙΑ ΚΑΙ ΟΥΛΕΣ

You cannot copy content of this page