Αφαίρεση Τατουάζ με Pico Laser

Η επιστημονική πρωτοπορία του Pico Laser καταφέρνει να απομακρύνει τα τατουάζ όλων των χρωμάτων με απόλυτη ασφάλεια και ταυτόχρονη εντυπωσιακή ανάπλαση της περιοχής.

Αφαίρεση τατουάζ με Pico Laser.  Στην Tzouma Clinic πρωτοπορούμε για μία ακόμα φορά και γινόμαστε το πρώτο ιατρείο στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το Discovery Pico Plus της Quanta System. Το πιο αποτελεσματικό λέιζερ παγκοσμίως στην αφαίρεση δυσχρωμιών, ουλών, τατουάζ αλλά και στην ανάπλαση.

 

Η ιατρός-δερματολόγος Αναστασία Τζούμα και το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της Tzoumaclinic έχοντας λάβει ειδική εκπαίδευση στην Αμερική και την Ιταλία εφαρμόζουν με απόλυτη επιτυχία το πιο ισχυρό και ευέλικτο laser. Χάρη στον πρωτοποριακό τρόπο δράσης του έχει τις πιο εντυπωσιακές επιδόσεις ακόμα και στα τατουάζ που παραδοσιακά μέχρι σήμερα αφαιρούνταν δύσκολα. Το λέιζερ Pico διοχετεύει την ενέργεια με μικροσκοπικές δεσμίδες φωτός κάτω από την επιδερμίδα σε απειροελάχιστα κλάσματα του δευτερολέπτου. Οι ακτίνες του ανοίγουν στην επιφάνεια διόδους που μοιάζουν με τελίτσες.

 

Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια φτάνει στις βαθύτερες στοιβάδες χωρίς να προκαλέσει κανένα σημάδι εξωτερικά. Έτσι καταφέρνει να διορθώσει τις ουλές, να σβήσει τις πανάδες, να απαλύνει τις λεπτές ρυτίδες και να εξαφανίσει τα τατουάζ.

 – Σε τι διαφέρει από τα άλλα laser το Pico laser;
 • Η εξελιγμένη τεχνολογία του Pico διαφέρει στην διάρκεια παλμού του λέιζερ. Δηλαδή στον χρόνο που η ακτίνα έρχεται σε επαφή με το δέρμα. Στο νέο αυτό laser ο χρόνος μετριέται σε picoseconds. Το «pico» είναι μία υποδιαίρεση του «nano». Πράγμα που σημαίνει ότι τα picoseconds είναι 1.000 φορές μικρότερα κλάσματα του δευτερολέπτου απ’ ότι τα nanoseconds βάσει των οποίων λειτουργούσαν παραδοσιακά μέχρι σήμερα τα περισσότερα λέιζερ.
 • Αυτό σημαίνει ότι το καινούριο laser μπορεί να χρησιμοποιεί υψηλότερη ένταση εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επίσης μεγαλύτερη ασφάλεια χάρη στον μικρότερο χρόνο επαφής του δέρματος με την ακτίνα του. Το σημαντικό είναι ότι οι γειτονικοί ιστοί παραμένουν ανέπαφοι και οι θεραπείες δεν αφήνουν κανένα σημάδι στην επιδερμίδα.
– Αφαίρεση τατουάζ με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ Discovery Pico Laser της QUANTA SYSTEMS

Το απόλυτης ακριβείας Discovery Pico Laser στοχεύει με φωτομηχανικό τρόπο στα μόρια χρωστικής. Απορροφάται από αυτά και τα καταστρέφει αφήνοντας ανέπαφο τον παρακείμενο ιστό του δέρματος. Με τη χρήση ισχυρών παλμών ενέργειας σε picoseconds, τα σωματίδια της χρωστικής θρυμματίζονται σε μια πολύ λεπτή «σκόνη», η οποία είναι ευκολότερο να απομακρυνθεί από το σώμα. Την ίδια στιγμή, όπως συμβαίνει φυσιολογικά μετά από κάθε εφαρμογή λέιζερ, διεγείρονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος. Έτσι, ενώ τα μόρια της χρωστικής απομακρύνονται με απόλυτα ασφαλή τρόπο, χωρίς καμία απολύτως επιπλοκή, ξεκινά η σύνθεση νέου δέρματος στην περιοχή όπου κάποτε υπήρχε το τατουάζ.

“Η Tzouma Clinic είναι η πρώτη στην Ελλάδα που έφερε το Pico Laser της Quanta Systems. Θέλυμε να προσφέρουμε σε όσους μας εμπιστεύονται το καλύτερο αποτέλεσμα χωρίς συμβιβασμούς. Επενδύουμε σε μηχανήματα νέας τεχνολογίας για να παρέχουμε τις ποιοτικότερες υπηρεσίες, με ασφάλεια και αξιοπιστία”

DR. ANASTASIA TZOUMA
– Πώς σβήνουν τα τατουάζ με το Pico laser;

Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λέιζερ Q-Switch που διασπούν τα χρωματισμένα σωματίδια σε κόκκους, το Discovery Pico Plus, με τη χρήση ισχυρών παλμών ενέργειας σε picoseconds, θρυμματίζει τα σωματίδια σε μια πολύ λεπτή «σκόνη», η οποία είναι ευκολότερο να εξαλειφθεί από το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

Πως γίνεται αυτό; Όταν ένα σωματίδιο μελάνης απορροφά την ακτινοβολία λέιζερ που εκπέμπεται σε εξαιρετικά σύντομους παλμούς ενέργειας picosecond, προκαλείται μία υπερβολικά ταχεία άνοδος της θερμοκρασίας μέσα σε αυτό που μπορεί να φτάσει ακόμα και τους 900° C. Η γρήγορη αυτή αύξηση της θερμοκρασίας επεκτείνεται με ταχύτατο ρυθμό σε όλο το σωματίδιο και δημιουργεί ένα μηχανικό (ακουστικό) κύμα που το διαπερνά.

 

Το παραγόμενο αυτό κύμα ασκεί πίεση η οποία υπερβαίνει το όριο θραύσης του σωματιδίου και έτσι επέρχεται ο κατακερματισμός του. Παράλληλα, το Discovery Pico Plus ξεχωρίζει χάρη στο γεγονός ότι εκπέμπει σε τρία διαφορετικά μήκη κύματος και έτσι έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται και να αφαιρεί όλα τα χρώματα. Το μόνο λέιζερ που σβήνει ΟΛΑ τα χρώματα.

– Πώς σβήνουν όλα τα χρώματα με το pico laser;

Μέχρι σήμερα, τα λέιζερ αφαίρεσης τατουάζ δεν μπορούσαν να σβήσουν με την ίδια επιτυχία όλα τα χρώματα ενώ εξαφάνιζαν το μαύρο. Σε όλες τις υπόλοιπες αποχρώσεις η δράση τους δεν ήταν τόσο αποτελεσματική. Το Discovery Pico Plus επεκτείνει το φάσμα των χρωμάτων που μπορούν να αντιμετωπιστούν. Θεωρείται το πιο αποτελεσματικό λέιζερ καθώς μπορεί να επεξεργαστεί και να αφαιρέσει ακόμα τα δύσκολα μπλε και πράσινα χρώματα. Αυτό συμβαίνει χάρη στην πολύ υψηλή παλμική ενέργεια που χρησιμοποιεί. Ειδικότερα, συνδυάζει 3 λέιζερ σε τεχνολογία Pico με κάθε ένα από αυτά έχει καλύτερη απορρόφηση σε κάποια χρώματα.

Συγκεκριμένα:

 • το Nd-YAG Pico Laser έχει την καλύτερη απορρόφηση στα μαύρα και σκούρα μπλε χρώματα.
 • το Ruby Laser στα πράσινα, γαλάζια και μπλε χρώματα τα οποία ήταν και τα πιο δύσκολα να αφαιρεθούν μέχρι σήμερα.
 • και το Nd:YAG/KTP που είναι αποτελεσματικό στα κόκκινα, πορτοκαλί και βιολετί χρώματα.

Έτσι, ανάλογα με το χρώμα, το βάθος και το είδος του μελανιού, επιλέγουμε το κατάλληλο από τα τρία αυτά laser. Τα οποία σε συνδυασμό με την τεχνολογία και την ταχύτητα του Discovery Pico Plus χαρίζουν τα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Αφαιρώντας ακόμα και το πιο δύσκολο χρωματιστό τατουάζ.

– Πόσες συνεδρίες χρειάζονται χρειάζονται για την αφαίρεση ενός τατουάζ με Pico laser;

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για την αφαίρεση ενός τατουάζ εξαρτάται από την έκταση και τα χρώματα του σχεδίου. Επίσης από την κατάσταση του δέρματος. Για παράδειγμα, για ένα μικρό απλό τατουάζ απαιτούνται περίπου 4 επισκέψεις, ενώ για ένα μεγαλύτερο 8. Το μεσοδιάστημα ανάμεσα σε κάθε θεραπεία είναι από 4 έως 6 εβδομάδες.

 

Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση, τόσο καλύτερα είναι τα αποτελέσματα. Αυτό γιατί το μελάνι που έχει διασπαστεί χρειάζεται από 1 έως και 4 μήνες προκειμένου να απομακρυνθεί από την λεμφική κυκλοφορία. Η διαφορά με το Discovery Pico Laser Tattoo Removal της Quanta Systems γίνεται ορατή από την πρώτη κιόλας εφαρμογή.

– Είναι ασφαλές το Pico Laser;

Το Discovery Pico Plus διακρίνεται για την απόλυτη ασφάλεια που παρέχει. Οι παλμοί ενέργειας που χρησιμοποιεί παράγουν ένα καθαρό φωτοακουστικό αποτέλεσμα. Αυτό στοχεύει με απόλυτη ακρίβεια τις χρωστικές και αφήνει ανεπηρέαστους τους περιβάλλοντες ιστούς. Χάρη στον παραπάνω μηχανισμό είναι το πρώτο laser το οποίο αφαιρεί το τατουάζ χωρίς να προκαλεί καμία σκίαση ή ουλή στο δέρμα.

 

Την ίδια στιγμή, όπως συμβαίνει φυσιολογικά μετά από κάθε εφαρμογή fractional laser, διεγείρονται οι μηχανισμοί ανάπλασης του δέρματος. Έτσι, τα μόρια της χρωστικής απομακρύνονται με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Χωρίς καμία απολύτως επιπλοκή. Ταυτόχρονα,  ξεκινά η σύνθεση νέου δέρματος στην περιοχή όπου κάποτε υπήρχε το τατουάζ.

– Τι πρωτόκολλο εφαρμόζεται στην Tzouma Clinic για την αφαίρεση τατουάζ με Pico laser;

Το νέο πρωτόκολλο θεραπείας και η νέα τεχνολογία για την αφαίρεση τατουάζ που εφαρμόζουμε στην Tzouma Clinic είναι η πιο γρήγορη, ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος. Συνδυάζει το Fractional Laser και το Pico Laser Quanta για να έχετε ένα αποτέλεσμα που θα σας συναρπάσει. Πλέον το τατουάζ σας μπορεί να αφαιρεθεί στις μισές συνεδρίες από ότι θα χρειάζονταν με το παλαιάς τεχνολογίας Laser Q Switch.

 

Η θεραπεία είναι απλή και ανώδυνη και γίνεται με το κύρος, την αξιοπιστία και την εμπειρία του Ιατρείου μας & της Ιατρού Αναστασίας Τζούμα. Δύο θεραπείες σε μια συνεδρία και μάλιστα στη Τιμή της Μιας! Σε όλους τους ασθενείς μας, πριν ή μετά την εφαρμογή του Pico Laser, χρησιμοποιούμε το Fractional Laser. Επιτύγχάνουμε ταχύτερη ανάπλαση και ευκολότερη διάσπαση του χρώματος του τατουάζ. Συνήθως ξεκινάμε από την αφαίρεση του χρώματος. Στην συνέχεια εφαρμόζουμε το fractional pico laser αλλά συχνά και αντίστροφα ανάλογα από την περίπτωση.

 

Οι ιατροί της κλινικής αποφασίζουν το ακριβές πρωτόκολλο που θα ακολουθήσουν ανάλογα με την περίπτωση. Η εφαρμογή αυτή γίνεται σε όλους τους ασθενείς μας και δε τη χρεώνουμε επιπλέον. Θεωρούμε ότι είναι απαραίτητο για όλους, σύμφωνα με την εμπειρία της ιατρού σε μεγάλες κλινικές αφαίρεσης Tattoo στην Αμερική.

Το Fractional Laser δημιουργεί στη περιοχή που το εφαρμόζουμε πολύ μικρές τρυπούλες. Ενεργοποιεί τους μηχανισμούς του οργανισμού μας, κάνοντας άμεση ανάπλαση της περιοχής. Βοηθάει επίσης στην ευκολότερη διάσπαση του χρώματος του τατουάζ. Το Fractional Laser είναι ανώδυνο και απολύτως ασφαλές.

– Το πρώτο ιατρείο στην Ελλάδα με Pico Laser

Είμαστε το πρώτο ιατρείο στην Ελλάδα που έχει φέρει το Pico Laser Quanta. Σε σχέση με το παλιάς τεχνολογίας πλέον Q Switch, η διάρκεια παλμού του Pico είναι 1000 μικρότερη (picosecond). Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το μελάνι του τατουάζ διασπάται σε ακόμα μικρότερα σωματίδια χρωστικής ουσίας. Τα σωματίδια χρωστικής μπορούν να απομακρυνθούν ευκολότερα από τη λεμφική κυκλοφορία του οργανισμού. Έτσι χρειάζονται οι μισές μόνο συνεδρίες, σε σχέση με το Q Switch. Ελαχιστοποιούνται οι ανεπιθύμητες ενέργειες και αντιδράσεις μετά το λέιζερ, επειδή η επούλωση της περιοχής επιταχύνεται. (Αφού στην ίδια συνεδρία χρησιμοποιούμε & το Fractional Laser).

– Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά την εφαρμογή του Pico laser και τι πρέπει να προσέξω;
 • Καθώς περνάει το laser πάνω από το τατουάζ δημιουργείται ένα “frosting effect” (όψη πάγου) το οποίο μετά από κάποια ώρα εξαφανίζεται. Το τατουάζ επανεμφανίζεται και παρατηρούμε ότι µε το πέρασμα των ημερών αρχίζει σιγά σιγά να ξεθωριάζει. Αυτό συµβαίνει γιατί τα μακροφάγα, ακολουθώντας τις φυσιολογικές διεργασίες του δέρματος, απομακρύνουν σταδιακά τις χρωστικές.
 • Μετά την θεραπεία το δέρμα στο σημείο εκείνο θα είναι πρησμένο, ελαφρώς ερεθισμένο και ευαίσθητο στην τριβή. Υπάρχει περίπτωση σχηματισμού φυσαλίδων, ειδικά στα σημεία που έχουν χρωματιστεί µε κόκκινο χρώμα. Στην περίπτωση αυτή δεν θα πρέπει να τις πειράξουµε. Σε 2 – 3 μέρες θα εξαφανισθούν.
 • Δεν θα πρέπει να ξύνετε ή να τρίβετε την περιοχή και θα πρέπει να την διατηρείτε καθαρή.
 • Μετά την θεραπεία θα πρέπει να τοποθετείτε αναπλαστική κρέμα.
 • Απαγορεύεται η ηλιοθεραπεία
 • Απαραίτητη η χρήση αντηλιακού µε υψηλό δείκτη προστασίας
 • Για 7 ημέρες μετά την θεραπεία θα πρέπει να αποφεύγετε το κολύμπι σε πισίνα ή θάλασσα
 • Αποφεύγουμε το ξύρισμα όσο η περιοχή είναι ερεθισμένη

* Η επόμενη συνεδρία θα πρέπει να είναι μετά από τουλάχιστον 40 ημέρες καθώς θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της φαγοκυττάρωσης.

3

τύπους laser συνδυάζει η τεχνολογία της Quanta Systems και επιτυγχάνει να σβήσει όλα τα χρώματα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΘΑΥΜΑ ΤΩΝ LASER» ΠΟΥ ΣΒΗΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ